Laboratoriji

K1-1 Samsung Smart Apps Lab

Laboratorij je opremljen sa 16 radnih mjesta na kojima studenti mogu izrađivati i testirati aplikacije za mobilne uređaje. Aplikacije se mogu testirati na stvarnim uređajima (tableti) koji su spojeni na računalu na svakom radnom mjestu. U laboratoriju je omogućeno praćenje nastave na Smart TV-u na kojemu izvođač nastave može pokazivati multimedijskih sadržaja.

Kolegiji koji se izvode u laboratoriju: Razvoj mobilnih aplikacija, Sonarsko računarstvo.

 

K3-1 Laboratorij za programske jezike i sustave

U laboratoriju se nalazi 26 radnih mjesta s računalima i dodatnom laboratorijskom opremom na kojima je instalirana programska podrška za izvođenje nastave iz programskih jezika i tehnologija, razvoja sustavske i primjenske programske podrške računalnih sustava, kao i pripadajuća istraživanja.

Kolegiji koji se izvode u laboratoriju: Operacijski sustavi, Objektno orijentirano programiranje, Distribuirani računalni sustavi, Računalni sustavi stvarnog vremena, Baze podataka, Programiranje I, Programiranje II, Osnove primjene računala, Programiranje, Web programiranje, Internet programiranje. Programi cjeloživotnog obrazovanja.

 

K3-7 Laboratorij za računalnu grafiku i matematičku obradu slike

Laboratorij za računalnu grafiku i matematičku obradu slike je računalni laboratorij u kojemu se u sklopu kolegija „Matematička obrada slike i računalni vid“ vrše istraživanja iz područja matematičkih metoda obrade slike što obuhvaća geometrijske transformacije, uklanjanje šuma, kompresiju i interpolaciju, percepciju boja i prostora, poboljšanje slike, te detekciju i ekstrakciju značajki u slikama.

U sklopu kolegija „3D računalna grafika“ uče se i istražuju matematički temelji računalne grafike, openGL, geometrijske transformacije, geometrijsko modeliranje, renderiranje, boje i prostor...

 

K3-12 Laboratorij za programsko inženjerstvo, CISCO, šah i računalne igre

Laboratorij je opremljen računalom za izvođenje nastave i cjeloživotnog obrazovanja na 24 radna mjesta. Laboratorij je opremljen i za izvođenje edukacije po CISCO programu za CCNA Exploration modul.

Kolegiji koji se izvode u laboratoriju: Operacijski sustavi, Objektno orijentirano programiranje, Distribuirani računalni sustavi, Baze podataka, Programiranje I, Programiranje II, Osnove primjene računala, Programiranje, Web programiranje, Internet programiranje.

 

K3-13 Laboratorij za digitalnu elektroniku i arhitekturu računala

Laboratorij je opremljen računalima i dodatnom laboratorijskom opremom za izvođenje nastave i istraživanja na 24 radna mjesta. Laboratorij je opremljen i za izvođenje i cjeloživnog obrazovanja po CISCO programu za CCNA Exploration modul.

Kolegiji koji se izvode u laboratoriju: peracijski sustavi, Objektno orijentirano programiranje, Distribuirani računalni sustavi, Računalni sustavi stvarnog vremena, Baze podataka, Programiranje I, Programiranje II, Osnove primjene računala, Programiranje, Web programiranje, Internet programiranje.