Laboratoriji

K3-12 Laboratorij za programsko inženjerstvo, CISCO, šah i računalne igre

Laboratorij sadrži 24 računala visokih performansi na kojima su instalirani svi programi potrebni za kvalitetno održavanje nastave. Neki od njih su: Visual Studio, MATLAB, XAMPP, SQL, Unity, Blender, D3.js. Laboratorij se koristi za stvaranje suvremenih programa u programskim jezicima: C, C++, C#, PHP . U laboratoriju se stvaraju 3D modeli u Blenderu koji su ujedno i ulaz u program Unity u kojem se dizajniraju inovativne igre kao sinergija kreativnosti i programiranja.  U ovom laboratoriju analiziraju se i pišu složeni algoritmi pronalaženja puteva kako bi se došlo do optimalnog rješenja u partiji šaha. Također se u laboratoriju stvaraju stvaranje interaktivne vizualizacije u D3.js arhitekturi.

 

K3-1 Laboratorij za programskejezike i sustave

Laboratorij sadrži 35 računalana kojima su instalirani svi programi potrebni za uspješno pisanje koda i istraživanje programskih sustava. Neki od njih su: Visual Studio, MATLAB, XAMPP, SQL, Java, Python, SQL, D3.js. Laboratorij se koristi za stvaranje najnaprednijih programa u programskim jezicima C, C++, C#, HTML, PHP, Java, Javascript, ASP.NET. U laboratoriju se stvaraju višeplatformske i paralelne aplikacije. U ovom laboratoriju analiziraju se baze podataka, mrežni protokoli te pristupi izrade www dokumenata.Laboratorij se koristi za stvaranje dinamičkih sustav obrade signala te njihovo simuliranje u stvarnom vremenu.

 

K3-7 Laboratorij za računalnu grafiku i matematičku obradu slike

Laboratorij sadrži 5 računala na kojima su instalirani programi za računalnu grafiku i obradu slike. U laboratoriju u se vrše istraživanja iz područja obrade slike i računalne grafike što obuhvaća geometrijske transformacije, uklanjanje šuma, kompresiju i interpolaciju, percepciju boja i prostora, poboljšanje slike te detekciju i ekstrakciju značajki u slikama, geometrijske transformacije, geometrijsko modeliranje i renderiranje.