Znanstveno-stručna predavanja

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira znanstveno-stručna predavanja iz područja elektrotehnike, računarstva, te ostalih interdisciplinarnih područja. Uobičajeno vrijeme održavanja predavanja je utorak u 13:00 sati, ali se prema mogućnostima predavača predavanja mogu održavati i u drugim terminima. Predavači su znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstsva i državnih institucija iz zemlje i inozemstva.

Osnovna namjena predavanja je:
- približavanje znanosti i struke gospodarstvu i ostalim institucijama
- približavanje novih tehnologija i zahtjeva iz gospodarstva i ostalih institucija akademskoj zajednici
- intenziviranje suradnje i istraživanja Elektrotehničkog fakulteta s drugim fakultetima i tvrtkama

Predavanja se održavaju u sklopu aktivnosti:
IEEE Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku

- IEEE Odjela za pouzdanost
Hrvatske sekcije IEEE

Više o IEEE možete pogledati na www.ieee.org, dok o IEEE Systems, Man and Cybernetics Society možete pogledati na www.ieeesmc.org.

 

Kontakt:
prof.dr.sc.Goran Martinović, Predsjednik Odjela za sustav, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE
Prof.dr.sc. Željko Hocenski, predsjednik Odjela za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

 

OBAVIJESTI

 

Ekološki tretman sjemenskog materijala laserskim snopom

23.11.2012. | Krešimir Nenadić PromovirajIspis

Poštovane kolegice i kolege, Pozivam vas na slijedeće znanstveno-stručno predavanje koje će se održati 27.11.2012. (utorak) u 11:30 sati u zgradi Kampusa Elektrotehničkog fakulteta, Cara Hadrijana 10/B. Upotreba laserskog izvora svjetla u crvenom vidljivom području spektra. Opaženi pozitivni utjecaju tretmana laserom na sjemenski materijal. Rezultati i usporedba rezultata otklanjanja plijesni s površine zrna laserom i fungicidom. Rezultati otklanjanja viška vlage iz zrna. Pobuđivanje zrna laserom s ciljem poboljšavanja klijavosti. Ekološki aspekt upotrebe lasera umjesto fungicida.

Životopis

Krešimir Nenadić ( 1975. Požega). Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike stječe 2000. g. obranom diplomskog rada pod nazivom "Utjeaj preciznosti prikaza podataka na točnost proračuna".  Poslijediplomski doktorski studij završava 2009. godine. Sudjeluje u izvođenju nastave na dodiplomskom i diplomskom studiju Elektrotehničkog fakulteta Osijek. Instruktor je na Akademiji mrežnih tehnologija.

⇦ Nazad na pregled obavijesti