Znanstveno-stručna predavanja

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira znanstveno-stručna predavanja iz područja elektrotehnike, računarstva, te ostalih interdisciplinarnih područja. Uobičajeno vrijeme održavanja predavanja je utorak u 13:00 sati, ali se prema mogućnostima predavača predavanja mogu održavati i u drugim terminima. Predavači su znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstsva i državnih institucija iz zemlje i inozemstva.

Osnovna namjena predavanja je:
- približavanje znanosti i struke gospodarstvu i ostalim institucijama
- približavanje novih tehnologija i zahtjeva iz gospodarstva i ostalih institucija akademskoj zajednici
- intenziviranje suradnje i istraživanja Elektrotehničkog fakulteta s drugim fakultetima i tvrtkama

Predavanja se održavaju u sklopu aktivnosti:
IEEE Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku

- IEEE Odjela za pouzdanost
Hrvatske sekcije IEEE

Više o IEEE možete pogledati na www.ieee.org, dok o IEEE Systems, Man and Cybernetics Society možete pogledati na www.ieeesmc.org.

 

Kontakt:
prof.dr.sc.Goran Martinović, Predsjednik Odjela za sustav, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE
Prof.dr.sc. Željko Hocenski, predsjednik Odjela za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

 

OBAVIJESTI

 

Novi pristup ulozi vodika u energetskoj ekonomiji s obnovljivim izvorima

26.11.2012. | Tomislav Barić PromovirajIspis

Poštovane kolegice i kolege, nastavnici i studenti, pozivamo Vas na predavanje naslova "Novi pristup ulozi vodika u energetskoj ekonomiji s obnovljivim izvorima" koje će održati akademik Zijad Haznadar dana 30. studenog (petak) 2012. godine u 10 sati u Elektrotehničkom fakultetu Osijek u prostoriji 2-23 (K. Trpimira).

Kratak sadržaj predavanja:

Pregled najnovijih prijedloga modela za uporabu vodika u energetskoj ekonomiji s obnovljivim izvorima.  Posebno ce biti opisani modeli četiri vodikova centra: na moru, na obali, u unutrašnjosti zemlje i  samostalni tj. autonomni. Nadopunjujuća, tj. komplementarna uporaba obnovljivih izvora, posebno vodika, s jedne strane i električne energije s druge strane bit ce najučinkovitije energetsko rješenje u neposrednoj budućnosti.

⇦ Nazad na pregled obavijesti