Znanstveno-stručna predavanja

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira znanstveno-stručna predavanja iz područja elektrotehnike, računarstva, te ostalih interdisciplinarnih područja. Uobičajeno vrijeme održavanja predavanja je utorak u 13:00 sati, ali se prema mogućnostima predavača predavanja mogu održavati i u drugim terminima. Predavači su znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstsva i državnih institucija iz zemlje i inozemstva.

Osnovna namjena predavanja je:
- približavanje znanosti i struke gospodarstvu i ostalim institucijama
- približavanje novih tehnologija i zahtjeva iz gospodarstva i ostalih institucija akademskoj zajednici
- intenziviranje suradnje i istraživanja Elektrotehničkog fakulteta s drugim fakultetima i tvrtkama

Predavanja se održavaju u sklopu aktivnosti:
IEEE Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku

- IEEE Odjela za pouzdanost
Hrvatske sekcije IEEE

Više o IEEE možete pogledati na www.ieee.org, dok o IEEE Systems, Man and Cybernetics Society možete pogledati na www.ieeesmc.org.

 

Kontakt:
prof.dr.sc.Goran Martinović, Predsjednik Odjela za sustav, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE
Prof.dr.sc. Željko Hocenski, predsjednik Odjela za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

 

OBAVIJESTI

 

IEEE odjeli RL I SMC pozivaju na predavanje: INTEGRACIJA RJEŠENJA ZA TELEKOM OPERATERE

26.11.2018. | Željko Hocenski PromovirajIspis

 

Odjel za pouzdanost  i Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

Integracija rješenja za telekom operatere"

 

koje će održati

mr. sc. Stanislav Strešnjak,

u srijedu 28. studenoga 2018. u 13:45 sati

u dvorani K2-12 (Kampus), Cara Hadrijana 10b

Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta, otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak

Odjel Atos BDS MCS TS (Big Data Systems - Mission Critical Systems - Telco Solutions)  se bavi razvojem produkata za telekom operatere i izradom novih rješenja kroz prilagodbu postojećih produkata (ukoliko produkti koje razvija R&D odjel ne udovoljavaju u potpunosti zahtjevima kupca) i integracijom produkata i rješenje za telekom operatore. Najpoznatiji produkti odjela su Session Manager - rješenje za provjeru autentičnosti, autorizacije i accountinga (AAA) za kontrolu pristupa mreži u skladu s relevantnim standardima IETF, 3GPP i 3GPP2. To omogućuje pretplatnicima pristup mreži putem bilo koje tehnologije mrežnog pristupa, bez obzira je li mobilni, bežični, fiksni ili kabelski, a osigurava transparentno iskustvo pristupa i za one koji se kreću između različitih vrsta mreža. Policy Manager upravlja mrežom i pretplatničkim profilima i paketima u realnom vremenu, te omogućuje QoS koji je pretplatnik ugovorio. I ENUM (Electronic Number Mapping) koji služi za mapiranje javnih telefonskih brojeva u DNS sustav.

Servisni tim  bavi se integracijom  rješenja kod kupca što podrazumijeva instalaciju (složena telekom rješenja obično ne mogu se instalirati sa Next – Next – Continue – Done, nego je potrebna prilagodna kupčevoj infrastrukturi) i samu integraciju sa postojećim mrežnim elementima (kao što su HSS, PGW, ePDG, IMS, …) kod kupca. Nakon integracije radi se kao podrška pri prihvatnom testiranju i prilikom go-live, te nadzire sustav.

 

Životopis

Mr.sc. Stanislav Strešnjak, PMP, PSM je voditelj projekata sa snažnom ICT pozadinom. Ima 20+ godina iskustva u IT-u, posljednjih 5+ godina uglavnom upravlja međunarodnim servisnim i integracijskim projektima. Od 2000. godine radi u Siemensu. Tijekom 2018. Odjel  je preuzela tvrtka Atos. Trenutno radi u Atos Convergence Creators, Big Data & Security odjelu kao voditelj međunarodnih projekata.

Više od 10 godina bio je vanjski suradnik na FERIT-u iz predmeta "Objektno Orijentirano Programiranje", predavajući i držeći vježbe iz programskom jezika Java i C + +.

Od travnja 2018. godine predsjednik je izvršnog odbora PMI Hrvatska (Project Management Institute). Bio je jedan od osnivača PMIDayz konferencije, a također sudjeluje u organizaciji project management treka na KulenDayz konferenciji. Zadnjih nekoliko je godina sudjeluje i u organizaciji PMI Foruma kao zamjenik direktora konferencije.

⇦ Nazad na pregled obavijesti