Znanstveno-stručna predavanja

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira znanstveno-stručna predavanja iz područja elektrotehnike, računarstva, te ostalih interdisciplinarnih područja. Uobičajeno vrijeme održavanja predavanja je utorak u 13:00 sati, ali se prema mogućnostima predavača predavanja mogu održavati i u drugim terminima. Predavači su znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstsva i državnih institucija iz zemlje i inozemstva.

Osnovna namjena predavanja je:
- približavanje znanosti i struke gospodarstvu i ostalim institucijama
- približavanje novih tehnologija i zahtjeva iz gospodarstva i ostalih institucija akademskoj zajednici
- intenziviranje suradnje i istraživanja Elektrotehničkog fakulteta s drugim fakultetima i tvrtkama

Predavanja se održavaju u sklopu aktivnosti:
IEEE Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku

- IEEE Odjela za pouzdanost
Hrvatske sekcije IEEE

Više o IEEE možete pogledati na www.ieee.org, dok o IEEE Systems, Man and Cybernetics Society možete pogledati na www.ieeesmc.org.

 

Kontakt:
prof.dr.sc.Goran Martinović, Predsjednik Odjela za sustav, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE
Prof.dr.sc. Željko Hocenski, predsjednik Odjela za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

 

OBAVIJESTI

 

Poziv na predavanje: Dinko Vranjičić. QA- što, kako i zašto testirati

12.03.2018. | Željko Hocenski PromovirajIspis

Odjel za pouzdanost i Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

“ QA - što, kako i zašto testirati?

 

koje će održati Dinko Vranjičić,  u srijedu 14. ožujka 2018. u 13:45 sati u predavaonici K1-15 Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Cara Hadrijana 10.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta, otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Kratki sadržaj predavanja:
U procesu razvoja softvera, osiguranje kvalitete (eng. Quality Assurance, QA) je posljednja kontrola prije isporučivanja proizvoda krajnjem korisniku. Važnost uigranog tima s odličnom moći opažanja i usvojenim kvalitetnim pristupima testiranju je iznimno bitna, posebice na projektima kojima se s vremenom povećava broj svojstava i korisnika. Uključivanje članova tima za osiguranje kvalitete u sve faze razvoja proizvoda, od dizajna korisničkog sučelja i iskustva, preko razrade funkcionalnosti, sve do testiranja i isporučivanja završnog proizvoda garancija su vrhunskog softvera i zadovoljstva klijenata.

U predavanju će biti objašnjen pojam osiguranja kvalitete, odnosno testiranja softvera. Objasnit će se različiti principi i pristupi u testiranju softvera, od provjera osnovnih funkcionalnosti, manipuliranja različitim testnim repozitorijima i okruženjima, do važnosti uključivanja klijenta u proces testiranja. Također, bit će govora i o prilagodbi testnih procesa sukladno popularnim agilnim metodama razvoja softvera, a kroz nekoliko primjera iz različitih industrija objasnit će se važnost pronalaska grešaka prije nego stignu do korisnika.

Kratki životopis predavača:
Kratko nakon stjecanja titule magistra građevinarstva na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Dinko Vranjičić je odlučio da to nije njegov životni poziv. Kao student radio je na poziciji Junior QA Engineera u splitskoj tvrtki HR Cloud koja se bavi izradom enterprise rješenja za potrebe javnog sektora u SAD-u. Nakon godine dana iskustva u struci, zapošljava se na poziciji QA Analysta u osječkoj tvrtki UHP Digital, u kojoj radi 4 mjeseca. Zadužen je za osmišljavanje i prilagodbu testnih procesa, održavanje testnih repozitorija i testiranje nekolicine mobilnih i web aplikacija.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti