Znanstveno-stručna predavanja

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek organizira znanstveno-stručna predavanja iz područja elektrotehnike, računarstva, te ostalih interdisciplinarnih područja. Uobičajeno vrijeme održavanja predavanja je utorak u 13:00 sati, ali se prema mogućnostima predavača predavanja mogu održavati i u drugim terminima. Predavači su znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstsva i državnih institucija iz zemlje i inozemstva.

Osnovna namjena predavanja je:
- približavanje znanosti i struke gospodarstvu i ostalim institucijama
- približavanje novih tehnologija i zahtjeva iz gospodarstva i ostalih institucija akademskoj zajednici
- intenziviranje suradnje i istraživanja Elektrotehničkog fakulteta s drugim fakultetima i tvrtkama

Predavanja se održavaju u sklopu aktivnosti:
IEEE Odjela za sustave, čovjeka i kibernetiku

- IEEE Odjela za pouzdanost
Hrvatske sekcije IEEE

Više o IEEE možete pogledati na www.ieee.org, dok o IEEE Systems, Man and Cybernetics Society možete pogledati na www.ieeesmc.org.

 

Kontakt:
prof.dr.sc.Goran Martinović, Predsjednik Odjela za sustav, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE
Prof.dr.sc. Željko Hocenski, predsjednik Odjela za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

 

OBAVIJESTI

 

Poziv na predavanje "Praktični pristup H2020 kroz +25 godišnje iskustvo u radu na istraživačkim i razvojnim projektima Europske komisije" 13. ožujka 2015.

09.03.2015. | Snježana Rimac-Drlje PromovirajIspis

Na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, u petak 13.03.2015.  u 11 sati u dvorani 0-20,  Kneza Trpimira 2B,  doc.dr.sc. Dean Vučinić održat će predavanje na temu:

Praktični pristup H2020 kroz +25 godišnje iskustvo u radu na istraživačkim i razvojnim projektima Europske komisije

(Practical approach to H2020 trough +25 year gained experience in working on the R&D European Commission projects). 

 

Životopis predavača:

Dr.sc. Dean Vučinić rođen je 28.10.1957. u Rijeci. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1982. godine. Te je godine upisao poslijediplomski studij „Otpor i propulzija broda“ na istom fakultetu, gdje je magistrirao 1987. godine. Od studenog 1983. do travnja1984. radio je u tvornici LIPS BV, Drunen, Nizozemska u odjelu za projektiranje malih brodskih vijaka, a od 1984. do 1995. bio je istraživač u području Propulzije Broda na Tehničkom Fakultetu u Rijeci. Od listopada1984. stalni je član Odjela za projektiranje brodova u SOUR BI “3 MAJ“, a 01.09.1986. postaje ekspert za uvođenje CAD/CAM sustava od početne ideje gradnje broda do numeričkih aplikacija za rezanje limova, koristeći metode objektnog-programiranja za razvoj brodograđevnog aplikativnog softvera. Godine 1985. postaje stručni suradnik pri Zavodu za brodogradnju i inženjerstvo morske tehnologije u dopunskom radnom odnosu na Tehničkom fakultetu Rijeka. Godine 1988., u Briselu, Belgija postaje član Odjela za Mehaniku Fluida, Sveučilišta “Vrije Universiteit Brussel“, gdje je razvio interaktivni 3-dimenzijonalni software “CFView - Computational Field Visualization System”. CFView je kao prvi takav u svijetu demonstriran 1991 - interaktivni vizualizacijski program prilagođen numeričkim simulacijama, razvijen isključivo na objektnim tehnologijama, i kompletno implementiran u programskom jeziku C++. Godine 2007. je obranio doktorsku disertaciju na Fakultetu Inženjerstva, Vrije Universiteit Brussel, gdje je radio na istraživanju i razvoju znanstvene tehnologije za vizualizaciju (uključuje objektno-orijentirani razvoj programa, kroz programske jezike C++ i Java, interaktivnu računalnu grafiku te web multimedijske aplikacije, multimedijske alate zasnovane na web-u i aplikacije za multidisciplinarno istraživanje i inženjerstvo). Godine 2008. postaje Profesor na Vrije Universiteit Brussel, gdje je zadužen za podršku kolegija iz Computational Fluid Dynamics (CFD) te osnova numeričkih algoritama za kompjutorsku primjenu. Godine 2009. je izabran za docenta na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, na Zavodu za računalno i programsko inženjerstvo, gdje vodi kolegije „Modeliranje i simulacija“  i „Ekspertni sustavi“. Senior član je AIAA od 1992, i IEEE od 1996.

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti