Novosti i događanja

Znanstveno stručna suradnja FERIT_a i GWC_a

05.10.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

U Županji 26. rujna 2018. održala se prva radionica za razradu strategija u sklopu izvozne inicijative "Environmental Protection – Made in Germany" Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU) na temu "Održivo gospodarenje otpadom i kružno gospodarstvo u Hrvatskoj". Fokus radionice bilo je definirati prioritete, očekivanja, ciljeve i potrebe za podrškom. Na radionici je sudjelovalo preko dvadeset aktera iz komunalnih poduzeća i lokalnih uprava slavonske regije kao i naš predstavnik FERIT_a Osijek.

U sklopu radionice započeta je znanstveno stručna suradnja između FERIT_a i GWC_a (Global WtERT Council). WtERT je međunarodna tehnička mreža koja povezuje inženjere, znanstvenike i menadžere iz industrije i sveučilišta s ciljem unapređenja održivog gospodarenja otpadom na globalnoj razini. Suradnja je započeta na prijedlog gosp. Wernera Bauera predstavnika GWC_a, kroz sudjelovanje na Županjskom projektu.

Jedan od zadanih pravaca aktivnosti suradnje FERIT-a Osijek i GWC-a je angažiranje na budućim projektima održivog gospodarenja otpadom u RH. Zajednički cilj ove suradnje je pronalaženje najbolje raspoložive tehnologije za obradu raznih otpadnih materijala, provođenje znastvenih istraživanja te podjela informacija kroz otvorenu web platformu koja omogućuje pristup znanstvenom i tehnološkom znanju.

 

Poveznica na događanje:   https://www.wtert.net/news/154/Cooperation-with-Croatia.html

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti