Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Upisi i studiji
ObjaveUpisi na FERITPregled studijskih programaSveučilišni prijediplomski studijiStručni prijediplomski studijiRazlikovne obvezeDiplomski studijiDoktorski studijSveučilišni specijalistički studijiLABUS i besplatne pripreme za brucošeDokumenti za upise i studije
Studenti
ObjaveRaspored nastave i ispitaNajčešća pitanja studenataZahtjevi, potvrde i propisiStručna praksaMobilnost studenataStudentski zborE-sportKorisni linkovi za studenteDokumenti za studente
Znanost i suradnja
ObjaveKonferencije i časopisi FakultetaIstraživačke grupeMeđunarodna suradnjaProjektiSuradnja s gospodarstvomPopularizacija znanostiDokumenti za znanost i suradnjuTransfer tehnologijeMikrotik akademija
Fakultet
ObjaveOsnovni podaciZavodi FakultetaImenik djelatnika FakultetaUprava i službe FakultetaKvalitetaProstor i virtualna šetnjaKnjižnica i izdavačka djelatnostJavna nabavaNatječaji za radna mjestaDokumenti za fakultet
EnglishPrijava

 Objave - Znanost i suradnja  

HIKS - Natječaj i poziv za kandidaturu za istaknuti znanstveni rad

Datum objave: 29.09.2023. | Objavi(o)/la: Krešimir Grgić
Događaj: 15.11.2023.


starija objava >> << novija objava

Uvod

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost - HIKS dodjeljuje godišnje nagrade i priznanja za posebni doprinos izvrsnosti u području kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

Cilj postupka odabira i dodjele nagrada i priznanja je poticati izvrsnost i inovacije u području kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Na taj način želi se podržati daljnji razvoj i promicanje kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj te prepoznati i nagraditi one koji su dali izniman doprinos u tom području.

 

HIKS će u 2023. godini dodijeliti priznanje za istaknuti znanstveni rad iz područja kibernetičke sigurnosti.

Prijedlozi za dodjelu Priznanja mogu biti podneseni od strane pojedinaca, akademskih institucija ili organizacija u području kibernetičke sigurnosti.

Kandidati za priznanje za znanstveni rad mogu biti znanstvenici i istraživači koji su objavili zapažen znanstveni rad u području kibernetičke sigurnosti u bilo kojem recenziranom časopisu ili na konferenciji s međunarodnom recenzijom u prethodnoj akademskoj godini.

 

 

Rok za kandidaturu i način prijave

Rok za kandidaturu i prijavu radova je 15. studeni 2023. godine.

Kandidatura se podnosi putem elektroničke pošte na adresu: natjecaj@hiks.hr

 

Uvjeti prijave za dodjelu priznanja

Kandidat za priznanje za najbolji znanstveni rad mora biti jedan od glavnih autora znanstvenog rada koji se predlaže za nagradu.

Kandidat mora imati dokazano znanje i iskustvo u području kibernetičke sigurnosti, što u prijavi treba biti potkrijepljeno prethodno objavljenim radovima, sudjelovanjem na konferencijama, osvajanjem nagrada ili bilo kojim drugim relevantnim aktivnostima.

Prijava kandidata mora sadržavati sljedeće informacije:

  • Ime i prezime i znanstvena titula kandidata
  • Institucija kandidata
  • Kontakt podaci (adresa, telefon, e-mail)
  • Životopis kandidata s popisom svih objavljenih radova
  • Naziv znanstvenog rada  i datum objave
  • Publikacija u kojoj je rad objavljen
  • Kratak opis rada i njegov značaj u području kibernetičke sigurnosti
  • Podaci o predlagatelju (ime i prezime, institucija/organizacija, adresa, e-mail adresa)

Kriteriji ocjenjivanja

Priznanje će biti dodijeljeno pojedincu koji je objavio znanstveni rad koji se ističe svojom originalnošću, značajem i doprinosom u području kibernetičke sigurnosti.

Svakom kandidatu prijavljenom za dodjelu godišnjeg priznanja za najbolji znanstveni rad u području kibernetičke sigurnosti, bit će dodijeljeni bodovi prema sljedećim kriterijima:

  1. Originalnost znanstvenog rada

Vrednuje se jedinstvenost rada, nove ideje ili pristupe problemu, kao i nova saznanja u određenom području.

  1. Kvaliteta istraživanja u radu

Vrednuje se razina rigoroznosti, metodičnosti i analitičnosti istraživanja provedenog u radu.

  1. Teorijski doprinos rada

Vrednuje se teorijski doprinos rada te doprinos u razumijevanju teorijskih aspekata kibernetičke sigurnosti, kao što su algoritmi, matematički modeli, teorijski koncepti i slično.

  1. Praktična primjenjivost rada
    Vrednuje se praktična primjenjivost rada, pri čemu veću težinu ima rad koji pruža praktične primjene u kibernetičkoj sigurnosti, na primjer kroz razvoj novih tehnologija ili protokola za zaštitu podataka.
  2. Utjecaj rada na područje kibernetičke sigurnosti

Vrednuje se utjecaj rada na područje kibernetičke sigurnosti, pri čemu veću težinu ima rad koji donosi određene pozitivne promjene u kibernetičkoj sigurnosti, kao što je smanjenje rizika od napada, povećanje efikasnosti sigurnosnih protokola, ili povećanje svijesti o kibernetičkoj sigurnosti.

 

Dodjela priznanja

Na temelju pristiglih nominacija/prijava i kriterija ocjenjivanja Stručno povjerenstvo donosi obrazloženu odluku o prijedlogu dobitnika nagrade/priznanja, koju potvrđuje Upravni odbor HIKS-a.

Priznanje za istaknuti znanstveni rad se sastoji od plakete i nagrade sponzora.

Vrijeme, mjesto i način svečane dodjele priznanja odredit će se na sjednici Upravnog odbora HIKS-a.

 

Ostale odredbe

U slučaju da Povjerenstvo utvrdi da niti jedna prijava ne zadovoljava uvjete za priznanje, priznanje se neće dodijeliti.

HIKS zadržava pravo, bez obrazloženja, odbaciti svaku prijavu koja ne zadovoljava uvjete za priznanje, kao i svaku prijavu koja nije potpuna ili je dostavljena nakon isteka roka za prijavu.

Sudjelovanjem u natječaju, sudionici se slažu da organizator može koristiti njihove podatke i radove u svrhu promocije priznanja i područja kibernetičke sigurnosti. Pri tome, organizator će voditi računa o zaštiti autorskih prava, kao i prava nakladnika koji je objavio rad(ove).

HIKS ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakvu povredu autorskih prava trećih osoba ili drugih zakonskih obveza sudionika u vezi s prijavom radova.

 

Kneza Trpimira 2B, HR-31000 Osijek | Cara Hadrijana 10b, HR-31000 Osijek Tel: +385 (0) 31 224-600 | Fax: +385 (0) 31 224-605

IBAN: HR19 2390 0011 1000 16777, HPB | OIB: 95494259952 | PDV id. / VAT id.: HR95494259952 © 2021 FERIT | ferit@ferit.hr