Stipendije i zapošljavanje

Frontend akademija – poziv na uvodno predavanje i prijave za besplatnu Frontend akademiju

22.04.2020. | Plava tvornica d.o.oPromovirajIspis

Više informacija na: https://stup.ferit.hr/2020/04/22/frontend-akademija-poziv-na-uvodno-predavanje-i-prijave-za-besplatnu-frontend-akademiju/

Ako ste dosad razmišljali o tome kako postati Frontend developer i kako bi vam bilo raditi i učiti kao Frontend developer - imamo rješenje za vas!

Kako vam zvuči:

 • Zaokružen proces učenja o Frontend developmentu
 • Besplatna online edukacija u obliku radionica i mentoriranja
 • Mentori i naš Frontend tim na raspolaganju za sva pitanja

Ako vam ovo zvuči sjajno - obavezno se prijavite na uvodno predavanje i u nastavku pročitajte kako izgleda program Frontend akademije!

Detalji o Frontend akademiji: 

UVODNO PREDAVANJE

Za početak - organiziramo uvodno predavanja na kojem ćete se više upoznati s područjem Frontenda i svojim potencijalnim mentorima te naučiti više o samoj Akademiji. 

Uvodno predavanje se održava 28.4.2020. U 17h putem Google Hangoutsa.

Na uvodnom predavanju razgovarat ćemo o: 

 • Kako izgleda posao Frontend developera
 • Koje tehnologije te koje alate koristi
 • Ključnim koracima u razvoju Frontend dijela projekta
 • Koje su specifičnosti te sličnosti i razlike Frontenda i Backenda
 • Tko sve sudjeluje u razvoju web projekata te na koji način
 • Objasniti daljnje korake Frontend akademije
 • Q&A - vaša pitanja na koja ćemo rado odgovoriti!

PRIJAVA ZA AKADEMIJU

Primamo prijave za Frontend akademiju do 10.5.2020. 

Sve koji se žele prijaviti na Frontend akademiju molimo da pošalju svoj životopis i motivacijsko pismo koje možete priložiti u Google formi do 10.5.2020.

SELEKCIJA

Nakon 10.5.2020. provest ćemo selekcijski postupak te izabrati 5 najboljih kandidata koji će osigurati svoje mjesto na Frontend akademiji!

Proces selekcije:

 • Pregled prijava i motivacijskog pisma
 • Tesitranje
 • Intervju

Pri odabiru kandidata ćemo biti usmjereni na razinu motivacije, koliko ste ranije truda dali u development te kakve ambicije imate za daljnje učenje i razvoj.

Naš sadašnji polaznik iOS akademije, Stjepan, je imao malu nervozu prije testiranja, ali kako se to sve na kraju odigralo - pročitajte što Stjepan kaže:

“Bilo mi je prvi put da sam išao na takvo testiranje pa sam bio malo nervozan i uplašen, ali kad sam došao sam shvatio da ne moram biti. Mirna i Matija su stvorili prijateljsku atmosferu, tako da sam se osjećao ugodno. Sviđa mi se taj način selekcije i preporučujem svima da dođu na akademiju!”

RADIONICE

Prva online radionica počinje 19.5.2020. u 17h uz naše mentore.

Nakon prve radionice će svim polaznicima Akademije mentori biti dostupni sve do samog završetka. Dinamika i termini radionica će se dogovarati na tjednoj razini - sukladno mogućnostima i potrebama kandidata.

Factory mentorstvo

Dosad ste vjerojatno upoznati s mogućnostima prakse u Factoryu. Pridajemo veliku pažnju razvoju praktikanata i kolega. Ako se još uviješ niste upoznali s praksama u Factoryu - posjetite naš website i pročitajte kakva su dosadašnja iskustva kolega i praktikanata!

Ulažemo veliki trud i vrijeme u educiranje, praćenje i davanje feedbacka. Prati se feedback svake osobe u edukaciji i primjenjuju se prijedlozi - dobro se razradi plan i program učenja prije nego se krene u edukaciju.

Tempo je prilagođen napretku polaznika te se uvijek potiče polaznike na korak više. Osim dodijeljenih mentora, svi članovi Facotrya uvijek su spremni pomoći savjetima i smjernicama - neovisno o tome na kojoj platformi rade ili u kojem su timu.

Zvonimir, također polaznik iOS akademije, je započeo s iOS developmentom u našim uredima, ali zbog trenutne situacije već nekoliko tjedana je doma. Pročitajte kakvi su njegovi dojmovi o našem sustavu mentorstva! 

“Mentoriranje Factory iOS tima je nadmašilo sva očekivanja. Mentorima se možemo javljati kada god i čim imaju vremena najčešće nam preko poziva objasne što i kako trebamo obaviti. Najviše mi se doima njihov pristup prema svim polaznicima akademije, gdje nam pokušavaju zadati zanimljive zadatke i primjere koji će nas motivirati da učimo dalje i napredujemo. Imam samo riječi hvale za tim, dečki su super. Uz mentora je sve lakše i zabavnije!”

Predavači

Kroz cijelu Akademiju će vas voditi naši kolege s dugogodišnjim iskustvom u web programiranju, ukljućujući duboko poznavanje i Frontend i Backend developmenta. Na taj način vam mogu pružiti zaokruženu sliku o cjelokupnom web developmentu.

Goran Jorgić je voditelj web tima, Marko Čučković i Alen Egredžija su developeri s brojnim projektima iza sebe te velikim brojem uspješno mentoriranih praksi i održanh radionica.

A što o njima kažu sadašnji kolege i praktikanti? Pročitajte:

“Svog mentora Marka bih ocijenila čistom peticom jer ima ogromno znanje u svakom području developmenta koje uvijek rado dijeli s drugima i spreman je pomoći i savjetovati u vezi efikasnog rješavanja problema. “

– Mateja, WordPress developer (ex praktikant)

“10/10. Goran je uvijek dobro raspoložen, otvoren za pitanja i spreman pomoći. Najviše mi je pomoglo što mi nikad nije otkrio konačno rješenje nego me svojim pitanjima i savjetima navodio da sam dođem do rješenja.”

– Filip, Backend developer (ex praktikant)

“Cijeli Factory tim je ugodan i pozitivan, a mentor Alen je uvijek tu kad ga trebam. Drago mi je što zadaci koje sam dobio “odgovaraju” mom prethodnom znanju, nisu ni prelagani ni preteški.”

– Mitar, Frontend developer praktikant

Kako biste se malo više upoznali s našim načinom mentorstva na Frontend development praksama - provjerite iskustva naših Frontent praktikanata!

Zašto se prijaviti na Frontend akademiju?

 • Želiš biti Frontend developer, ali nemaš dovoljno potrebnog znanja i prakse
 • Trebaš feedback od iskusnih kolega
 • Želiš upoznati rad u timu
 • Imaš iskustva u programiranju i zanima te Frontend područje

Ako se pronađete u Frontendu i svidi vam se suradnja s Factoryem te mi u vama prepoznamo novog kolegu ili kolegicu – imat ćete priliku za dodatnu praksu ili posao! 

Ako ste se našli u jednoj od ovih stavki, idealni ste kandidati za Frontend akademiju!

Za sva pitanja – dostupni smo uvijek na hello@factory.hr

Česta pitanja vezana za Frontend akademiju

Kada počinje Akademija? 

Prva radionica Frontend akademije počinje 19.5.2020. u 17h. Prije radionice održat ćemo Uvodno predavanje za one koje žele saznati više prije početka Akademije. 

Trebam li imati predznanja iz Frontenda? 

Ne. Sasvim je ok ako imaš nekog predznanja iz Frontenda ili bilo kojeg drugog područja.. 

Ne znam puno o programiranju, ima li smisla da se prijavim? 

Naravno, svrha Akademije je naučiti. 

Još sam student, nemam projekata iza sebe, mogu li se prijaviti? 

Naravno! Cilj Akademije je pomoći onima koji imaju potencijala i ambicije postati Frontend developeri. 

Kako će izgledati Uvodno predavanje?

Teme uvodnog predavanja možeš detaljnije pogledati gore u članku, a poanta samog predavanja je da ekipa koja želi – ima priliku saznati više o Frontendu, mentorima, Akademiji itd. 

Kako će izgledati radionice? 

Radionice će biti praktične uz vodstvo i pomoć naših kolega. Tempo i dinamika će se prilagođavati napretku polaznika. Cilj nam je pomoći vam da naučite što više i što bolje – ne da projurimo kroz definiran program. 

Kada će biti radionice? 

Prva će se održati 19.5.2020. u 17h, a ostale termine će se definirati zajedno s polaznicima kako bi im se maksimalno izašlo u susret i uskladilo s drugim obavezama. 

Što ako budem odabran u Akademiju pa mi iskrsne neka obaveza i ne mogu prisustvovati određenoj radionici? 

Nastojat ćemo prilagoditi termine mogućnostima i potrebama grupe – da većina uspije izvući maksimum.

Trebam li imati opremu? 

Da. Vlastito računalo i poželjno je imati kameru / mikrofon / sluške kako bi komunikacija bila što kvalitetnija. Nakon što prilike dopuste da radionice provodimo u našim uredima, tada možemo osigurati i potrebnu opremu. 

Koliko košta sudjelovanje u Frontend akademiji? 

Za polaznike je besplatno. Factory će osigurati mentore i vrijeme. 

Kako će izgledati proces selekcije? 

Prvo ćemo pregledati dobivene prijave (vaše CV i motivacijska pisma), nakon čega ćemo pozvati odabrane na psihologijsko i manje tehničko testiranje da vidimo trenutno predznanje te zatim na intervju. 

Zašto samo 5 polaznika? 

Smatramo da za 5 možemo osigurati dovoljno vremena i resursa da im se posvetimo kvalitetno i pružimo maksimalno. Cilj nam je dovesti nekoga do razine da nakon Akademije može samostalno nastaviti razvijati se ili početi raditi kao Frontend developer. 

S povećanjem broja polaznika smanjuje se interakcija i posvećenost prema pojedinom polazniku. Također, voljeli bismo potaknuti i osigurati doživljaj timskog rada polaznicima tako da polaznici dobiju iskustvo i u tom aspektu. 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti