Stipendije i zapošljavanje

Iskustvo s Project Manager prakse

02.12.2019. | Plava tvornica d.o.oPromovirajIspis

Više informacija na: https://stup.ferit.hr/2019/12/02/iskustvo-s-project-manager-prakse/

Nedavno smo imali priliku surađivati s Anom na Project Manager praksi u našem uredu u Osijeku. Imala je priliku raditi bok uz bok s developerima i mentorima i razvijati svoje vještine kao asistent voditelju projekata. 

Kako se odlučila upravo na Project Manager praksu i kakvi su njeni dojmovi? Saznajte u nastavku! 

Kako si se odlučila za praksu kod nas?

Prvi puta sam se susrela s Tvornicom kada ste došli kao gostujuća tvrtka na naš fakultet za vrijeme DOVIK-a te sam poslije čula pozitivne komentare od svojih kolega. Malo je neuobičajen odabir prakse s obzirom na fakultet s kojeg dolazim, ali me poprilično interesira cijela grana project managementa te sam vidjela kako Tvornica nudi praksu i u tom području. 

Također, pročitala sam prethodno iskustvo s Project manager prakse u Tvornici te su iskustva bila u potpunosti pozitivna tako da sam se odlučila na taj korak.

Kako ti se svidio proces prijave na praksu? 

Proces prijave na praksu mi se poprilično svidio jer sam na kraju razgovora imala osjećaj da sjedim na kavi s prijateljima i da pričamo o potencijalnim problemima na poslu. U početku sam imala tremu, ali sam se brzo opustila uz Mirnu i Marka, članove HR tima koji su vodili intervju.

Što je od zadataka bilo najteže i kako si riješila poteškoće na koje si naišla?

Najteži zadatak mi je bio jedan zahtjev klijenta za izradu igre. Morala sam samostalno zaključivati o kakvom je klijentu riječ. 

Morala sam tražiti dodatne informacije koje nisu navedene u dokumentaciji kako bih točno specificirala što development i dizajn tim moraju raditi. Kritičko razmišljanje je bilo ključno za rješavanje zadatka.

Ubrzo sam shvatila kako su logičko i kritičko razmišljanje zapravo ključni čimbenici u obavljanju poslova poput Project Managera. 

Kako ocjenjuješ mentora Ivana?

Mentor je uvijek bio na raspolaganju za sva moja pitanja i nejasnoće. Unatoč svim obavezama i sastancima, uvijek je pronašao vremena i za moje probleme s kojima sam se susretala.

Također, posebno mi se svidjelo što sam na sva pitanja morala sama zaključivati koje je rješenje najbolje. Imala sam priliku razviti svoje sposobnosti logičkog i kritičkog razmišljanja i mentora koji me usmjeravao u pravom smjeru.

Zbog kojih stvari bi kolege studenti trebali doći na praksu?

Praksu bih preporučila svima koji žele vidjeti kako se konkretan projekt razvija te i sami sudjelovati u nekim dijelovima organizacije projekta. Pruženi su svi potrebni materijali, odlični mentori i od praktikanta se zbilja zahtijeva samo volja i trud. 

Također, praksa je namijenjena svima koji se žele okušati u timskom radu i vidjeti kako to sve zapravo funkcionira izvan teorije.

Kakav dojam je ostatak tima ostavio na tebe? 

Oduševljena sam timom. Iako posao zahtijeva veliku ozbiljnost, uvijek se nađe vremena i za zabavu i šalu. Svi su spremni pomoći jedinu drugima kada je potrebno. 

Osjećala sam se kao dio kolektiva unatoč kratkom vremenu provedenom u Tvornici.

Postani i ti dio Factory tima!

Na Project Manager (ili bilo koju drugu ponuđenu) praksu se možeš prijaviti tijekom cijele godine! Uz to, možeš birati ured u kojem želiš obavljati praksu, u Osijeku ili Virovitici. Prilikom prijave i postupka ocjenjivanja se upoznajemo s tvojim ciljevima i interesima tako da će tvoj mentor znati bolje prema čemu te usmjeriti i kako ti pomoći na tvom putu.

Svakom praktikantu pristupamo individualno te onima koji iskažu volju i znanje, pružamo mogućnost nastavka rada na plaćenoj studentskoj praksi - što kasnije vodi i trajnom zaposlenju.

Ako si više vizualan tip i želiš vidjeti kako izgleda obavljanje prakse u Tvornici, baci oko na video:

 KLIK ZA VIDEO!

Ako se želiš više upoznati s načinom obavljanja i koristima prakse ili imaš dodatna pitanja, javi se našem Marku u HR odjelu na: marko.hr@factory.hr 

Ne propusti priliku i prijavi se na praksu!

Također, ukoliko te zanimaju različita iskustva naših praktikanata, pročitaj naš blog. 

Očekujemo tvoju prijavu!

⇦ Nazad na pregled obavijesti