Događanja i pozivi

Održan INNOSOC Zagreb 2016.

26.06.2016. | Dario Došen PromovirajIspis

Od 18.-29. travnja 2016.održana je dvotjedna  međunarodna radionica INNOSOC projektau Zagrebu. Projekt INNOSOC nastavak je višegodišnje suradnje partnerskih sveučilišta u sklopu različitih ERASMUS projekata.

Na radionici je sudjelovalo 30 studenata partnerskih institucija iz Španjolske, Slovačke, Mađarske, Francuske i Bugarske, nekoliko studenata FER-a, koji studiraju na završnoj godini diplomskog studija profila TKI i Božidar Tomić, studentII.g godine diplomskog studija elektrotehnika, smjer komunikacije i informatika,kao predstavnik Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Tijekom radionice održana subrojna predavanja profesora s parterskih institucija, te članovahrvatske akademske i gospodarske zajednice. Osim predavanja iz područja inovacija i ICT-a,organizirane se različite multikulturalne aktivnosti u suradnji sa studentima iz 8 različitih europskih zemalja. Usto, napravljena jemultikulturalna razrada studijskih slučajeva, kao i slučaja usmjerenog na jedan od Horizon 2020 izazova.

Naš student Božidar Tomić sudjelovao u razradi studijskog slučaj pod nazivom Intelligent Transport Systems and Vehicular Adhoc Networks. Slučaj se temeljio na teoriji da će se u bliskoj budućnosti ITS usmjeriti na cestovni promet, omogućujući različite usluge od naplate cestarine do pomoćnih sustava za vozača. ITS komunikacijski sustav bi se trebao temeljiti na bežičnoj AdHoc komunikaciji VehicularAdhoc Networks. Glavni ciljevi bilibi povećanje sigurnosti učinkovitosti prometa na cestama, kao i smanjenje utjecaja prometa na okoliš.

Pored obveznog i službenog dijela događaja u slobodno vrijeme razgledavao se Zagreb, organiziran je posjet tvrtkama: T-Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla, Kraš, Plitvice; a studenti su okušali naučeno i u PubQuizu.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti