Događanja i pozivi

ETFOS na Elektrijadi 2016.

27.04.2016. | Kruno MiličevićPromovirajIspis

Međunarodni susret studenata elektrotehničkih fakulteta, poznatiji kao Elektrijada, tradicionalno se održava i ove godine kada slavi 56. obljetnicu svog postojanja. Radi se o poznatoj edukacijsko-sportskoj manifestaciji na kojoj sudjeluju studenti gotovo svih elektrotehničkih fakulteta ovog dijela Europe, točnije njih 20. Program se sastoji od natjecanja u znanju i sportu pojedinih studenata te studentskih timova koji nastoje ostvariti najbolje rezultate kako bi što bolje plasirali svoje fakultete. Kroz natjecanja studenti, ali i profesori, osim što jačaju i razvijaju svoja znanja i vještine zbog konkurencije drugih fakulteta, također i sudjeluju u međusobnom povezivanju i stvaranju novih prijateljstava.

Budući da je Elektrijada natjecanje većeg broja europskih država, svake godine se odvija u drugoj zemlji. Ovogodišnje natjecanje održava se u sunčanom Riminiju na sjeveroistočnoj obali Italije u petodnevnom trajanju od 12. do 17. svibnja. Osim natjecanja, Elektrijadu će krasiti i mnogo dobre zabave, razne rekreacije i druženja.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Osijek, kao jedni od preko 2500 studenata natjecatelja, već treću godinu se natječu kako u znanju tako i u sportu. Prijavljeno je 15 kolegija za natjecanje u znanju, što je dvostruko više nego prijašnjih godina. Može se zaključiti kako svake godine sve više rastu želje i interesi za sudjelovanjem na natjecanjima i predstavljanjem svojeg fakulteta. Od kolegija prijavljeni su: automatika, engleski jezik, informatika, objektno orijentirano programiranje, osnove elektrotehnike, matematika 1 i 2, fizika, obnovljivi izvori energije, telekomunikacije, analiza elektroenergetskih sustava, električni strojevi, elektronika 1 i 2 te analiza električnih mreža.

Također, ETFOS sudjeluje i u natjecanju u sportu gdje ga predstavljaju muške i ženske ekipe od kojih je devetnaest studentica te šezdeset i tri studenta. Od ženskog sporta ove godine se osim u odbojci, nogometu, košarci, krosu i stolnom tenisu, sudjeluje i u veslanju što je novost u odnosu na prošlu godinu. Muški sport sastoji se od natjecanja u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, krosu, veslanju i stolnom šahu. Kako bi studenti/ice ostvarili najbolje rezultate tijekom natjecanja, u stopu ih prati i 50 vjernih navijača koji će ih svakodnevno bodriti svojom energijom i ludim navijanjem po kojem su već prepoznatljivi.

Budući da i ove godine ETFOS sudjeluje na manifestaciji, ovim putem potrebno se zahvaliti prvobitno Elektrotehničkom fakultetu koji je omogućio sudjelovanje i pružio potporu svim natjecateljima. Hvala svim kolegama iz Studentskog zbora ETFOS-a koji naporno rade i organiziraju sve sastanke kako bi ovu Elektrijadu učinili još zanimljivijom i kvalitetnijom. Također hvala svim asistentima koji odvajaju svoje vrijeme i svakodnevno rade kako bi što više pripremili studente za natjecanje. Na kraju, hvala još jednom svim sponzorima koji vjeruju i podržavaju studente ETFOS-a: Outside, Grad Slavonski Brod, Rockatiki, SIEMENS, HEP, HPB, Span d.o.o., Osječko-baranjska županija, Profine Croatia d.o.o., ATO inženjering d.o.o, Inchoo d.o.o., Hemco d.o.o., TEO-Belišće d.o.o., Dipl.-Ing. H. Sitte GmbH & Co. KG,  Petričević grupa Osijek, Merkur osiguranje d.d., Fornix d.o.o., Brodsko-posavska županija, Tehnokom d.o.o., Gdi GISDATA d.o.o., Brod-plin, Osijek Software City, Plinara istočne Slavonije d.o.o., Zvečevo d.d., Belje d.d., Pan pivo, Đakovačka Vina d.d.

 

Josipa Harhaj, univ. bacc. ing. el

Diplomski sv. studij Elektrotehnika, 2. godina, Elektroenergetika

Novinarska sekcija Studentskog zbora

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava