Događanja i pozivi

Osijek Mini Maker Faire 2016

30.03.2016. | Kruno MiličevićPromovirajIspis

Pozivam vas u ime organizatora, udruge “Osijek Software City” (OSC), otvorenog multimedijskog laboratorija “#labOS” i ostalih partnera, na sudjelovanje u događaju “Osijek Mini Maker Faire 2016” koji će se održati 14.05.2016. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku, Istarska 3, od 10:00 do 18:00 sati.

 

“Osijek Mini Maker Faire 2016” je prvi događaj takve vrste u Hrvatskoj i šire u regiji. Radi se o jedinstvenoj kombinaciji sajma, konferencije i festivala gdje možete pokazati vaše ideje i kreacije, te podijeliti znanje s drugim “makerima”. Izlagači su tehnološki entuzijasti, hobisti, znanstvenici, umjetnici svih vrsta i dobi – svima im je zajednička inventivnost, kreativnost i “sam svoj majstor” pristup stvaranju. Na sajmu ćemo održati brojna predavanja, radionice, izlaganja radova i interaktivne edukacije za najmlađe: fizika, kemija, biologija, robotika itd. Više informacija o “Osijek Mini Maker Faire 2016” možete pronaći na službenim stranicama događaja.

 

Očekujemo od pedeset do dvjesto izlagača i stotine posjetitelja. Dođite, pokažite svima na čemu radite i što volite. Družite se i razmijenite iskustva sa ostalim Maker-ima. Evo nekih zanimljivih imena koja su već potvrdili dolazak:

 

  • Paolo Zenzerović - Autor knjige “Arduino kroz jednostavne primjere”
  • Dobrica Paulinušić - rot13.org
  • Goran Mahović - radiona.org
  • Rik Popovača
  • Gjino Šutić - UR institut, biotweaking
  • Valent Turković, Projekt Otvorena Mreža
  • Croatian Makers Projekt
  • Hrvatska Zajednica Tehničke Kulture
  • E- radionica
  • Aero klub Osijek


Ukoliko znate još nekoga tko bi volio izlagati na Maker Faire-u, javite nam kontakt informacije ili ga sami uputite na prijavnicu na engleskom ili hrvatskom jeziku! :)

 

Voljeli bi da se i vi prijavite za neko od izlaganja (predavanja, radionice i/ili izlaganje radova). Sudjelujte sa svojim projektima, upoznajte buduće partnere, pokažite mlađim generacijama što je sve moguće i gdje se i kako mogu aktivirati u zajednici. Stvorimo zajednicu koja podržava kreativnost, stvaralaštvo, inovacije i suradnju.

 

Za sudjelovanje je potrebno popuniti prijavnicu kako bi znali organizirati prostor i ostalu logistiku (u slučaju da imate više projekata, stavite sve u istu prijavu).

 

Originalna prijavnica je na engleskom jeziku i pomogli bi nam ako je sami popunite.

 

SHOW YOUR STUFF!

Originalni link na prijavnicu (eng):

https://docs.google.com/forms/d/11YV7u-kHU6Aa68SMNpzAEziExzzz3NxLTbTcuhQ9IAk/edit?usp=sharing_eid&ts=56cf7807

 

Potrudili smo se i preveli prijavnicu na hrvatski jezik u slučaju da vam engleski predstavlja problem:

 

POKAŽITE NA ČEMU RADITE!

Originalni link na prijavnicu (hr):

http://goo.gl/forms/kNLYzq28fW

 

Ako imate bilo kakvih pitajna ili želite da zajedno popunimo prijavnicu slobodno me kontaktirajte preko…

 

Mobitel: 091/152-0083

E-mail: labos.hacklab@gmail.com

Facebook: facebook.com/labosHackerspace/

Twitter: @labOSijek

 

Vidimo se u Osijeku,

Branimir Valentić

 

 

 

O „Maker Faire“ događaju

Maker Faire organizira Maker Media. Maker Media izdaje Make: magazine, organizira Maker Faire i nudi „uradi sam“ elektroniku, alate, opremu i knjige kroz svoje internetske i “pop-up” Maker Shed trgovine. Saznajte više na http://makerfaire.com/makerfairehistory/

O udruzi „Osijek Software City“

Udruga „Osijek Software City“ je osnovana 21. veljače 2013. sa ciljem popularizacije razvoja softvera u Osijeku, povećanja konkurentnosti programera na tržištu rada i poticanja poduzetništva u ICT sektoru. Saznajte više na http://softwarecity.hr/o-projektu/

O otvorenom multimedijskom laboratoriju „#labOS“

#labOS je program edukacije za mlade u obliku interaktivnih predavanja i radionica na kojima se koriste otvorene tehnologije, otvoreni hardver i otvoreni softver. Saznajte više na https://www.facebook.com/labosHackerspace i http://hacklabos.org/about/

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava