Događanja i pozivi

ETFOS na Elektrijadi 2015.

02.06.2015. | Dario Došen PromovirajIspis

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Osijek, nakon jedne kraće stanke, ove godine su drugu godinu za redom sudjelovali u velikoj edukacijsko-sportskoj manifestaciji poznatijoj pod imenom „Elektrijada“. Elektrijada je međunarodno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 55. godinu uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi. Program čine natjecanja u znanju i sportu te različit edukativan i zabavan sadržaj. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima i profesorima. Ona ujedno doprinosi populariziranju svih sfera aktivnog studentskog života, provođenju aktivnosti u atmosferi zdrave konkurencije i prijateljstva.

Ovogodišnja Elektrijada održavala se u periodu od 19. – 24. svibnja u Bečićima, Crna Gora. Svake godine pod ovim međunarodnim projektom okuplja se više od 2500 studenata sa 20ak elektrotehničkih fakulteta iz različitih zemalja. Kako smo kao zemlja zastupljeni na ovogodišnjoj Elektrijadi pokazuje brojka od sedam fakulteta sudionika iz Republike Hrvatske.

ETFOS se natjecao u sportu i znanju i imao uvjerljivo najbolje navijače. Svojim pristupom ostalim sudionicima, navijanjem, korektnošću i tolerancijom ostavili su jako dobar dojam i među ostalim sudionicima Elektrijade, samim time su u najboljem mogućem svjetlu predstavili svoj Fakultet, grad pa i samo Sveučilište, na što su organizatori neizmjerno ponosni.

U znanju su prijavili 6 kolegija od mogućih 14, te u ukupnom plasmanu postigli 10. mjesto od 13 ekipa, u čemu su najbolji rezultat postigli u Engleskom jeziku s osvojenim 2. mjestom.

Natjecanje u sportu bilo je iznimno zanimljivo i napeto do samih završnica gdje su od 14 sportova, što muške konkurencije, što ženske sudjelovali u njih 10.

Svima dobro poznata rukometna ekipa ETFOSa potukla je konkurenciju i osvojila zlatnu medalju. Finale su igrali sa FESBom iz Splita, a dobroj zabavi, navijanju i odličnoj uigranoj ekipi na terenu nije bilo kraja. Pobjeda je emotivno proslavljena na samom centru terena gdje su studenti stali zagrljeni u krug i zapjevali pjesme legendarnog Zeke, a osjećaj zajedništva proširio se na sve prisutne.

Košarkašima je za pola koša protiv FERa iz Zagreba u finalu promakla medalja, ona najsjajnija, ali bez obzira na to svi skupa su ponosni na osvojeno drugo mjesto i na igrače koji su dali sve od sebe do posljednjeg zvuka zviždaljke.

Nogometa ekipa imala je uigrane akcije, lijepe zgoditke, a uz to i najglasnijeg 6. igrača, vjernu publiku, koja ih je dizala iz utakmice u utakmicu i zajedno s njima proslavila osvojeno treće mjesto.

Iznanđenje sportskog dijela bili su i veslači koji su u inat svoj prisutnoj konkurenciji predano veslajući do samog kraja osigurali 3. mjesto, što su i pošteno proslavili.

Svoju pobjedničku utrku otrčali su i natjecatelji u krosu, osvojivši 2. i 3. mjesto doprinjeli su ukupnom plasmanu Fakulteta.

Svakako ne treba zaboraviti niti ostale ekipe koje bi uz malo više sreće vjerujemo mogli postići puno više. Ovim putem bismo čestitali svim nagrađenima i svim sudionicima, jer upravo su oni ti koji su ovu manifestaciju učinili ovako kvalitetnom, sadržajnom, zanimljivom i nezaboravnom.

Ukupni plasman ETFOSa u sportu je 3. mjesto od 18 ekipa, dok je generalni plasman ovogodišnje Elektrijade uzimajući u obzir i sport i znanje, 7. mjesto ETFOSa od 20 ekipa koliko ih je sudjelovalo. 

Po povratku u Osijek i na Fakultet organiziran je prijem kod dekana prof. dr. sc. Drage Žagara gdje je uz prodekana za nastavu i studente, izv. prof.dr.sc. Krunu Miličevića ugostio i pozdravio one najbolje te im se uz zdravicu zahvalio u ime Fakulteta na postignutom uspjehu i poželio još bolji dogodine.

Također, ovim putem se organizacija Elektrijade zahvaljuje svima onima koji su svojim doprinosom omogućili ovogodišnji odlazak na Elektrijadu, a ponajprije samom Fakultetu, te uvijek prisutnim prijateljima Fakulteta i Studentskog zbora Etfosa: Osječko-baranjskoj županiji, Brodsko-posavskoj županiji, Gradu Slavonskom Brodu, GDi GISDATI, Petričević grupi, Brod plinu, Star-line ageniciji, Karolini te Zvečevu na uvijek dobrodošlim donacijama i sponzorstvima. Iskreno se nadamo kako ćemo jednaku podršku imati i iduće godine, kako bismo postigli još bolje rezultate. 

Cilj organizacijskog odbora ETFOSa je da se sudjelovanje Elektrotehničkog fakulteta Osijek tradicijski nastavi i postavi na još višu razinu te da se što više studenata potakne na odlazak na Elektrijadu, vjerujući da će i postignuti rezultati tome doprinjeti.

Video - ETFOS Elektrijada 2015
 

⇦ Nazad na pregled obavijesti