Događanja i pozivi

Nakon rukometa, ETFOS ponovo zlatan

05.02.2016. | Dario Došen PromovirajIspis

Izvor:  http://sportindeks.info/sveucilisni-sport/nakon-rukometa-etfos-ponovo-zlatan/

 

U finalnom danu sveučilišne lige za košarkaške gledali smo zanimljive susrete izmedju PRAVOSA i EFOSA te ETF-a i GRAĐEVINE. Prva poprilično izjednačena i napeta, druga sa furioznom završnicom Elektrotehničara za novu zlatnu medalju njihovom fakultetu.

ETFOS je rezultatom 34:21 dobio finalni duel protiv Građevinskog, dok je EFOS u utakmici za treće mjesto slavio nad PRAVOS-om.

KONAČNI POREDAK:

  1. ETFOS
  2. GRAĐEVINSKI
  3. EFOS
  4. PRAVOS
  5. PTFOS
  6. POLJOS
  7. FFOS
  8. SPORTMEFOS
  9. PRIMOS

Luka Šarić igrač je Elektrotehničkog fakulteta te se ove godine konačno okitio zlatom, a svoje je protivnike prokomentirao: Natjecanje je slično kao i prošle godine, ali oslabljeno za slabiju Ekonomiju i Pravo koje nije iskoristilo to što je imalo solidnu ekipu. Građevina je standardno dobra i kao takva zasluženo u finalu. Moram priznati da je finale bilo teško i napeto do tri minute prije kraja kada su se protivnici iz nekog razloga raspali. Na svoju ekipu sam ponosan jer nije bilo otkazivanja, tj. nedolazaka, izvukli smo maksimum iz utakmica i mislim da smo zasluženo prvi. Kao standardnom reprezentativcu Sveučilišne ekipe i jednom od momaka koji će i ove godine braniti boje Osijeka na kvalifikacijama za državno natjecanje koje se održava u Vukovaru, upitali smo ga nada li se prolazu: Veselim se igranju za Sveučilište, no iskreno, bit će teško proći zbog toga što smo oslabljeni u odnosu na prošlu godinu. Po meni bi VERN trebao biti prvi, a s Zagrebom se trebamo boriti za prolaz na državno.

Prošlogodišnji MVP prvenstva, ovogodišnji najbolji strijelac Želimir Kiš s drugoplasiranog Građevinskog fakulteta nije se nadao ovoj nagradi te nam je prokomentirao: Iznenađen sam nagradom jer uopće nisam pratio koliko sam poena davao na utakmicama i nisam ni razmišljao o njoj. Moram priznati da nisam baš previše oduševljen jer mi je puno bitnije bilo osvojiti zlato sa ekipom. S obzirom da mi je ovo zadnja godina studiranja, stvarno sam se htio oprostiti sa zlatom  jer već imam 4 srebra i jednu broncu. Ovo je bila samo slaba utjeha.

Kako Ekonomski fakultet reagira na pad s prošlogodišnjeg prvog mjesta na treće, prokomentirao je Antun Radojčić, ujedno i najbolji igrač prvenstva: Nije samo nakon prošle godine, već smo 4-5 godina prvi, a ove godine u nešto slabijem izdanju pa sam strašno zadovoljan postignutim uspjehom. Nisam se nadao nagradi, uvijek igram da moj tim pobjedi, ali naravno da mi je drago za to priznanje. Bitno je spomenuti kako je Radojčić i prošle godine bio vlasnik kipića za MVP prvenstva te još uvijek drži prošlogodišnji rekord za najboljeg strijelca od 124 poena kojeg će momci imati priliku obarati tek iduće godine.

 

Ilona MATIJEVIĆ, http://sportindeks.info/

⇦ Nazad na pregled obavijesti