Događanja i pozivi

Rukometna dominacija ETFOS-a

13.12.2015. | Dario Došen PromovirajIspis

Izvor: sportindeks.info

Prošloga tjedna (2. prosinca) dvorana Jug 2 bila je rezervirana za završnicu rukometnog prvenstva u kojoj smo doznali tko su najbolji rukometaši i rukometašice u akademskoj godini 2015./2016.

Gledatelji su imali priliku gledati dvije vrlo zanimljive utakmice rukometaša. Nakon drugog mjesta u skupini A i poraza u polufinalu od Poljoprivrednog fakulteta, Pravni fakultet igrao je za treće mjesto protivMedicinskogPoljoprivredni fakultet kao prvak grupe B zasluženo je u finalu odmjerio snage protivElektrotehničkog fakulteta, prvaka grupe A i pobjednika iz polufinalne utakmice s Medicinom.

U utakmici za treće mjesto, Pravos je deklasirao Sportmefos rezultatom 28:19. Zvučna imena kod medicinara bila su Dominik Šimatić i Toni Barbarić (svaki po 5 golova) dok su iz redova pravnika Domagoj Nedić s 9 golova i Dino Vukušić kao najučinkovitiji s 12 pogodaka jednostavno bili prejaki. Utakmicu je obilježila i ozljeda rožnice Domagoja Nedića bez obzira na koju je on utakmicu odigrao do posljednje minute što je za svaku pohvalu.

Finale je ponudilo neizvjesnu utakmicu između Etfosa i Poljosa. Ove su dvije ekipe uistinu pokazale najviše tijekom prvenstva, pa ne čudi odlična utakmica koju su nam priuštili. Rezultatom 22:18 pobjednik je bio Elektrotehnički fakultet i time obranio prošlogodišnju titulu, a Luka Stojnović s 9 poena bio je najefikasniji kod pobjednika, odnosno Matej Zrno s 8 pogodaka kod poraženih. Utakmicu je promatrao i prorektor Sveučilišta, veliki prijatelj sporta i član Izvršnog odbora našeg Saveza, prof.dr.sc. Tomislav Mrčela, koji je i pobjednicima uručio priznanja.

 

Ivan Jurić ponajbolji je igrač Elektrotehničkog fakulteta koji finale nje igrao zbog isključenja zarađenog na prethodnoj utakmici. Svoju je ekipu pratio s tribina te je zadovoljan: Izgledali su dobro jer imamo 15-ak podjednako kvalitetnih igrača. Dovoljno o tome govori podatak da već nekoliko godina nemamo najboljeg igrača ni najboljeg strijelca, a nekoliko godina uzastopce osvajamo zlato. Elektrotehnički fakultet ima dobru ekipu, dobar kolektiv i najveći cilj ove godine nam je ponovno osvojiti Elektrijadu i za to se pripremamo.

Najboljim igračem za akademsku godinu 2015./2016. proglašen je SLAVEN BARBARIĆ (POLJOS), a najboljim strijelcem DOMAGOJ NEDIĆ (PRAVOS).

 

I studentice su na Jugu pružile gledateljima pravu rukometnu poslasticu. Nakon poraza u polufinalu od Primosa, Pravni fakultet igrao je za brončanu medalju protiv Ekonomskog fakulteta kojem je put do finala preprečio Elektrotehnički fakultet. Utakmica za treće mjesto počela je vrlo ujednačeno i takva situacija ostala je sve do poluvremena, gdje ekonomistice vode s +3 i taj rezultat povećavaju do kraja (8:13) te brane broncu od prošle godine. Mia VukušićMaja Belaj i Marija Šutalo raspodijelile su teret pogodaka – svaka po 4. uz 1 Ive Liović, koja je zbog ozljede morala izaći iz igre i predati borbu za naslov najbolje igračice i strijelca prvenstva. Kod Pravosa najbolje su bile Matea Vuletić s 4 i Anita Radoš sa 3 gola.

Finale je ponudilo utakmicu između dvije neporažene ekipe Primosa i Elektrotehničkog fakulteta. Još u ranoj fazi utakmice elektrotehničarke su povele sa +4 te se to pokazalo nedostižnim za Primos. Vidjeli smo simultanku Julijane Krajnović, koja je s 8 golova razarala mrežu Primosa, nasuprot Ivoni Guskić koja je za Etfos zabila 3 gola. I u muškoj i ženskoj konkurenciji titulu najboljih rukometaša odnio je Elektrotehnički fakultet.

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava