Događanja i pozivi

Poziv na javnu tribinu "Kako zadržati mlade u Osijeku?"

30.11.2015. | Dario Došen PromovirajIspis

Početak prosinca donosi nam još jedno zanimljivo događanje u organizaciji Savjeta mladih Grada Osijeka. Naime, 3. prosinca dvorana 2-31 (najveća dvorana) Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku postat će poprištem javne tribine naslovljene

"Kako zadržati mlade u Osijeku?" čiji početak je zakazan za 18:30 h


Ono što tribinu čini privlačnom i, u plejadi istih ili sličnih događanja, prepoznatljivom svakako su sudionici iste koji su redom etablirani u svom području djelovanja. Tako je, nakon uvoda i pozdrava moderatora tribine, Savjeta mladih, dogovoreno redom predstavljanje Studentskog centra u Osijeku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske udruge poslodavaca, Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, uz ostale cijenjene goste iz realnog sektora poput AMA ETFOS i Software Startup Academy, a sve s ciljem pružanja povratne informacije mladim i perspektivnim individuama o mogućnostima informiranja i primanja konkretnih savjeta u, ovim teškim, vremenima koja nikako nisu pogodna po mlađu populaciju koja se nalazi tek na samom početku profesionalne karijere.


Ono što tribinu primarno karakterizira jest njena uska određenost gdje svaki od izlagača ima do najviše petnaest minuta svim sudionicima dati detaljne informacije o svom djelovanju kao i konkretnu povratnu informaciju što precizno može učiniti za pojedinca i gdje se do takve pomoći može doći.

Tribina nije zamišljena nit će od strane moderatora biti upriličena kao cjelovečernji program, ovdje je zamisao u devedesetak minuta svim participantima prezentirati nešto konkretno, ono po što će zainteresirani u biti i doći u, nadamo se, što većem broju.


Nastavno na najave, Savjet mladih Grada Osijeka i dalje djeluje aktivnostima usmjerenim ka populaciji od 15 do 30 godina. Ova tribina je tek jedna stavka u nizu onih obuhvaćenih programom djelovanja koji je svoj epilog već dobio nastavkom i usko određenim potezima za nadolazeću, 2016. godinu. Shodno svemu navedenom, za pretpostaviti je da će sljedeća godina biti jedna od najproduktivnijih od početka djelovanja ovog savjetodavnog tijela usmjerenog podizanju kvalitete života onih za koje su u budućnosti očekuju da na svojim plećima nose razvoj grada u cjelini.

 

 

Savjet mladih            

Grada Osijeka            

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava