Događanja i pozivi

Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

30.09.2015. | Kruno MiličevićPromovirajIspis

Poštovane studentice i studenti,

 

Hrvatski studenti informatičari u posljednje dvije godine postižu zapažene rezultate na Svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju. Rezultat je to rada sa studentima informatičarima koji je Hrvatski savez informatičara započeo još 1996. godine kao nadogradnju sustavnog rada s nadarenim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Prvi nastup studentskih timova na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju

(Central Europe Regional Contest - CERC), jednom od najjačih regionalnih natjecanja u Europi i svijetu koje se organizira u sklopu Svjetskog studentskog ACM natjecanja (The ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC)), zbio se 1996. godine i od tada su hrvatski studenti redoviti gosti CERC-a gdje se uvijek nalaze u vrhu poretka.

 

Od 2001. godine pravo nastupa na Srednjoeuropskom studentskog ACM natjecanju imaju timovi koji postignu najbolje rezultate na Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih

Sveučilišta. Od tada do danas na ovom je natjecanju nastupilo 186 timova (od po tri natjecatelja), uglavnom sa Sveučilišta u Zagrebu. Kako će se tri sljedeća Srednjoeuropska studentska ACM natjecanja (od 2015. do 2017.) održati u Hrvatskoj, u Zagrebu, želja  Hrvatskog saveza informatičara kao organizatora na ovom natjecanju imati i timove drugih hrvatskih sveučilišta.

 

Uvjet za nastup tima na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju u Zagrebu od 13. do 15. studenog 2015. je organizacija Natjecanja timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta na pojedinom sveučilištu u nedjelju, 25. listopada 2015. godine. Hrvatski savez informatičara osigurat će zadatke za natjecanje te evaluaciju natjecateljskih rješenja, dok je obaveza Sveučilišta u Osijeku osigurati prostor i računala za natjecanja, te obavijestiti studente o održavanju natjecanja.

 

Slijedom navedenoga, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku poziva zainteresirane studentice i studente, odnosno timove, da se prijave na Natjecanje timova studenata informatičara koje će se 25. listopada 2015. godine održati na Odjelu za matematiku našeg Sveučilišta. Za organizatora natjecanja na našem Sveučilištu i osobu kojoj trebate poslati svoje prijave imenovan je dr. sc. Slobodan Jelić, sjelic@mahos.hr

 

Ljubazno Vas pozivamo da se odazovete našem pozivu, pokažete svoje znanje i obranite boje našeg Sveučilišta.

 

Zainteresirani studenti, ili već formirani timovi (od 3 studenta), trebali bi se prijaviti na adresu: studenti@hsin.hr najkasnije do 12. listopada 2015. (ponedjeljak). Sve detaljne upute o prijavi i natjecanju možete naći na adresi:

 

http://hsin.hr/studenti2015/prijave.php

 

NAPOMENA: Ne moraju nužno svi natjecatelji u timu biti studenti na istoj sastavnici Sveučilišta, ali moraju biti studenti sa Sveučilišta u Osijeku. Drugim riječima, ukoliko smatrate da dobar tim možete oformiti s kolegama koji studiraju na drugom fakultetu ili sveučilišnom odjelu, možete se slobodno prijaviti.

 

Uz lijepe pozdrave,

Izv. prof. dr. sc. Mario Vinković,

prorektor za nastavu i studente

⇦ Nazad na pregled obavijesti