Pregled svih obavijesti

Besplatne konzultantske usluge stručnjaka kroz projekt koji provodi Ekonomski fakultet u Osijeku.

17.04.2021. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Poštovani studenti i studentice,

svi Vi koji ste do sada uspješno sudjelovali na projektu Pro_student (KOMPOT) ili se namjeravate prijaviti svoje inovativne ideje na natječaj otvoren za akademsku godinu 2020/21 imate mogućnost ostvarivanja besplatnih konzultantskih usluga stručnjaka kroz projekt koji provodi Ekonomski fakultet u Osijeku.

Cilj projekta je osigurati jači spin-off studentskih poslovnih ideja, te studentima koji imaju poslovne ideje osigurati pomoć u komercijalizaciji njihovih inovativnih poslovnih ideja i rješenja. Partneri na projektu imaju dugogodišnje iskustvo u upravljanju i komercijalizaciji inovacija.

Kroz tri zoom susreta, što je obveza studenata koji se žele uključiti u projekt, studenti će se imati priliku upoznati s drugim studentima diljem svijeta koji također razvijaju svoje poslovne ideje, raditi timski na razvoju poslovnih ideja, te odabrati konzultantsku pomoć (eksperta za područje inovacija, te eksperta za poslovanje).

Vaše će ideje  možda biti odabrane za nastavak suradnje te će Vam biti ponuđena pomoć u pronalasku investitora i izvora financiranja, povezivanje s drugim poslovnim subjektima (dobavljači, kupci, partneri), pomoć u razvoju poslovne strategije i poslovnog modela, te pomoć eksperata tijekom cijelog procesa pripreme i lansiranja proizvoda na tržište. Prihvaćaju se i inovativne ideje vezane uz razvoj usluga.

Oni studenti koji su već izradili svoje poslovne planove i prototipove proizvoda u suradnji s FERIT-om i njegovim partnerima moći će svoje poslovne planove dodatno razraditi i složiti poslovni model za svoje poduzetničko djelovanje na tržištu.

Oni studenti koji tek namjeravaju aplicirati na FERIT-ov natječaj koji je otvoren za 2020/2021. mogu dobiti znanje i pomoć pri razradi ideje, pisanju prijave za natječaj.

Prednost kod izbora za daljnju potporu u drugoj fazi suradnje imaju ideje koje potiču cirkularnu ekonomiju (iskorištavanje sekundarnih sirovina), te koje su usklađene s UN ciljevima održivog razvoja (https://drc.ngo/about-us/who-we-are/un-sdgs/?gclid=EAIaIQobChMI9IrHu4yA8AIVfRkGAB2G9AbTEAAYASAAEgJ5W_D_BwE).

Ulazak u ovaj projekt je jedinstvena prilika za studente Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, jer nam omogućava umrežavanje s 14 europskih sveučilišta, te pomoć najboljih europskih institucija fokusiranih na razvoj i komercijalizaciju inovacija.

Sudjelovanje na ovom projektu nije uvjet prijave na FERIT-ov natječaj na projekt Pro_student (KOMPOT), već je mogućnost potpore svima koji se žele prijaviti. Kroz ovaj projekt bi detaljnije razradili svoje ideje i otvarili si mogućnost slaganja kvalitetnije prijave na natječaj za akademsku godinu 2020/21.

Za sva daljnja pitanja, studenti se mogu obratiti prof. dr. sc. Dominiki Crnjac Milić.

Rok za prijavu na ovu projektnu aktivnost je do ponedjeljka, 19.04.2021. a termini zoom sastanaka su:

  • 21.04.2021. od 11:00 do 13:30
  • 5.05.2021. od 12:00 do 13:00
  • 26.05.2021. od 12:00 do 13:30

Studentima i studenticama koje se odluče na ulazak u projekt poveznicu za sastanak će poslati izv. prof. dr. sc. Anamarija Delić s Ekonomskog faulteta u Osijeku, Međunarodni centar za poduzetničke studije (ICES), UNESCO katedra za poduzetništvo te joj se možete javiti putem e-maila: anamarija.delic@efos.hr s upitom za poveznicu.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti