Pregled svih obavijesti

Najava natječaja za zapošljavanje doktoranda i rad na HRZZ projektu

23.12.2019. | Centar za razvoj karijera FERITPromovirajIspis

Više informacija na: https://stup.ferit.hr/2019/12/23/najava-natjecaja-za-zaposljavanje-doktoranda-i-rad-na-hrzz-projektu/

Obavještavamo potencijalne kandidate da će se sredinom siječnja 2020. otvoriti natječaj za zapošljavanje doktoranda u suradničko zvanje i suradničko radno mjesto asistenta za rad na uspostavnom istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost „Metode za 3D rekonstrukciju i analizu kroničnih rana“ na određeno vrijeme od četiri godine, s mogućnošću dodatnog zapošljavanja na radno mjesto postdoktoranda u zadnjoj, 5. godini projekta.

Navedeni projekt se bavi istraživanjem i razvojem složenog sustava za automatsku analizu kroničnih rana uporabom robotskog manipulatora i industrijske 3D kamere visoke preciznosti koji su vidljivi na priloženim slikama.

Sustav koji će se razvijati tijekom projekta ima nekoliko faza rada, a prva faza rada je da automatski prepozna ranu na žaljenom predjelu ljudskog tijela gdje se ona nalazi, te je potom pomoću robotskog manipulatora i 3D kamere snimi iz više pogleda radi formiranja detaljne računalne 3D rekonstrukcije. Potom će se na rekonstruiranom računalnom 3D modelu utvrditi točna granica rane radi utvrđivanja njenih fizičkih parametara kao što su opseg, površina, volumen i dubina rane. U zadnjoj fazi rada sustav će korištenjem modernih tehnika strojnog učenja i umjetne inteligencije utvrditi postotni udio zastupljenosti pojedinog tipa tkiva kao što su granulacija, fibrin i nekroza.

 

Kompletna analiza i mjerenje rane ima svrhu utvrđivanja objektivne slike o stanju rane, koja će se koristiti za utvrđivanje ispravne terapije i praćenja procesa cijeljenja rane. Tijekom rada projekta snimanje rana u realnim uvjetima će se provoditi u Klinici za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Ovim putem vas pozivamo da se odazovete na natječaj i pridružite našem timu stručnjaka iz područja robotike i umjetne inteligencije na FERIT-u Osijek, te sudjelujete u razvoju predloženog sustava i steknete doktorat iz područja robotike.

Za sve upite slobodno pošaljite mail na damir.filko@ferit.hr.

 

Sretan vam Božić i uspješna Nova godina,

Doc. dr. sc. Damir Filko

⇦ Nazad na pregled obavijesti