Pregled svih obavijesti

Studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek osvojili zavidna mjesta na natjecanju u pisanju poslovnih planova Budi uzor® 2019.

27.11.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2019.  održana je  od 13. do 16. studenoga 2019. godine u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu, pod motom „Zajedno jači“. Glavni organizator ovogodišnje izložbe je Savez hrvatskih inovatora uz suorganizaciju TERA Tehnopolis i Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja.  

 

U sklopu Izložbe predstavljeno je ukupno 290 izložaka, u različitim kategorijama, iz 31 države sudionice Izložbe te 151 poslovni plan. Od ukupno 151 sudionika u pisanju poslovnih planova, nakon pregleda i korekcija njihovih poslovnih planova, njih 10 je izabrano za finale natjecanja u Budi uzor® 2019., među kojima su i studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT): student Armando Filić s poslovnim planom „Smart Solar Systems“ te Tomislav Kaučić, Luka Penezić, Filip Šangut, Goran Alković i Bruno Bašić s poslovnim planom „InFlower“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Dominike Crnjac Milić koja ih je potaknula da se prijave sa svojim razrađenim idejama u sklopu projekta fakulteta „Pro_student/KOMPOT“.

 

Finale natjecanja Budi uzor® 2019. održano je treći dan Izložbe, 15. studenoga 2019. godine u Zagrebu. U sklopu finala svaki finalist je izložio svoj poslovni plan pred članovima žirija. Posebno raduje činjenica kako su studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek osvojili zavidna mjesta u finalu Natjecanja.

Tim InFlower je zauzeo drugo mjesto te osvojio srebrnu medalju, dok je student Armando Filić osvojio GRAND PRIX 2019 za najbolju inovaciju. 

 

 

Najuspješniji sudionici osvojili su vrijedne nagrade te imaju priliku svoj projekt provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS, koji im omogućava inkubaciju u trajanju od 6 mjeseci bez naknade te besplatnim modulom po vlastitom izboru iz Programa usavršavanja menadžera, kojeg organizira Hrvatska udruga poslodavaca (HUP). Finalisti u okviru projekta Erasmus za mlade poduzetnike svoje poduzetničko iskustvo mogu dodatno proširiti i unaprijediti.

Izjave nagrađenih natjecatelja:

Sudjelovanje i osvajanje drugog mjesta na natjecanju svakako će biti lijep dodatak životopisu koji ću prilikom zapošljavanja predati potencijalnim poslodavcima. Ako se bacim u poduzetničke vode, neću morati startati od nule kako bi naučio što je potrebno za dobar poslovni plan, a ako se ipak zaposlim, svom poslodavcu moći ću ponuditi kvalitetne ideje i prijedloge prilikom plasiranja novog proizvoda ili usluge.“, rekao je Tomislav Kaučić.

Dobitnik nagrade GRAND PRIX 2019 za najbolju inovaciju, Armando Filić je dodatno istaknuo: „Javni nastup pred stručnim žirijem i njihovi komentari i sugestije uvelike pomažu u razvoju poduzetničke ideje. Stečeno znanje i podrška su najveća nagrada koja pridonosi budućoj karijeri meni kao mladom poduzetniku. Želim posebno istaknuti i zahvaliti se TERA Tehnopolis-u što su prepoznali potencijal poduzetničke ideje i nadam se  uspješnoj realizaciji iste.

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti