Pregled svih obavijesti

Simpozij “Upoznaj me” o mentalnom zdravlju studenata - FFOS

21.11.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Obavijest o održavanju

Simpozija “Upoznaj me”

o mentalnom zdravlju studenata

Osijek, Filozofski fakultet, 2. i 3. prosinca 2019. s početkom u 13:00h

 

Poštovane i poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na četvrti po redu simpozij 'Upoznaj me' 2019. godine čija tema je mentalno zdravlje mladih. Projekt  organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC).

Mladi su naša budućnost. Potrebno je biti svjestan ograničenosti znanja o mentalnim izazovima te proširivati i produbljivati ga.  Zajednica koja je prepoznala probleme svojih mladih, na najboljem je putu za njihovo rješavanje i podizanje kvalitete života. Stoga se značenje ovoga simpozija ogleda u obuhvatu različitih struka usmjerenih k jednome cilju – edukaciji i podizanju svijesti o važnosti inkluzije i poboljšanju kvalitete života mladih.

Tim interdisciplinarnim pristupom visokih stručnjaka u području dječje psihijatrije, socijalne psihologije, defektologije, neuroznanosti i umjetnosti na moderan način pristupa se problemu otvoreno govoreći o mentalnom zdravlju mladih u našem društvu.

Želimo istaknuti predavanje doc. dr.sc. Ane Kurtović, profesorice psihologije pod nazivom ‘Diploma! A što sad?’.  Također i predavanje prof. dr. sc. Marije Heffer koja će pričati o utjecaju keto-dijete na mentalno zdravlje sa svojim predavanjem pod nazivom  ‘Keto dijetom do mentalnog zdravlja?’. Osim toga, predavanje’Rizično ponašanje mladih kao faktor prometne nesigurnosti’ održati će Ivan Pakšić iz Policijske uprave osječko-baranjske, a gospođa Gordana Radanović  predstavit će rad Centra osobne moći s temom: ‘Upoznaj sebe i druge uz pomoć informacija koje ti daje vlastito tijelo’

Istaknule bismo nekoliko tema o kojima će se pričati na simpoziju, kao što su ponašanje mladih u  prometu, zdrava prehrana i poremećaji ishrane, shizofrenija kod mladih, moderne ovisnosti, uloga tjelesne težine u mentalnom zdravlju, tema anti-vaccine pokreta, zablude o HPV-u i HBV-u, pojavnost karcinoma kod mladih i dr.

Ukupno će se održati 14 predavanja i  10 radionica. Kompletan raspored programa nalazi se  u prilogu.

Ulaz na predavanja je slobodan i prijave nisu potrebne. Na radionicama se može sudjelovati uz prethodnu prijavu putem obrasca objavljenog na Facebooku. Kotizacija se ne plaća.

 

Korisne informacije

Facebook događaj : Upoznaj me 2019. - simpozij o mentalnom zdravlju studenata

Link događaja: https://www.facebook.com/events/1010974629249409/

Organizacijski odbor: studentica medicine  Lucija Sever  kontakt: 099 653 2539

 studentica medicine Kristina Štajdohar kontakt: 095 512 6737

Email: upoznajme.simpozij@gmail.com

Sve informacije o skupu dostupne su na Facebook stranici događaja.

 

 

Veselimo se Vašem dolasku.

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti