Pregled svih obavijesti

Seeds for the Future - Huawei Technologies

06.09.2019. | Tomislav ZAKOM Matić PromovirajIspis

„Seeds for the future“ je program koji Huawei Technologies od 2008. godine nudi najboljim studentima iz raznih zemalja s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj, kao i pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokoškolske opreme za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (IKT).

Struktura programa je zamišljena kao dvotjedna edukacija gdje će studenti biti upoznati s tehnologijom razvoja i istraživanja (R&D), proizvodnjom i konceptom globalne trgovine u Kini, steći iskustvo u radu s upravljanjem podacima, mrežama, potrošačkom elektronikom, karijerom u IKT-u, trendovima razvoja te dobiti pristup R&D laboratorijima, Huawei Logističkom centru te Izložbenom centru u sjedištu tvrtke u Shenzhenu. Studenti će ujedno, u Pekingu imati mogućnost proći intenzivnu kulturnu i jezičnu obuku na Sveučilištu za jezik i kulturu. Po završetku programa od svih će se studenata tražiti da dokumentiraju njihovo iskustvo u obliku eseja, koji odražava njihova razmišljanja o znanjima i iskustvu koje su stekli iz programa i promišljanjima kako će to iskustvo utjecati na razvoj njihove karijere.

U programu će sudjelovati 10 studenata hrvatskih sveučilišta iz IKT područja i ostalih srodnih disciplina. Studenti su prije polaska obvezni prisustvovati informativnom sastanku u Zagrebu na kojem će imati priliku susresti se s ostalim sudionicima programa. Huawei snosi troškove putovanja, smještaja, radionica, početne i završne ceremonije, posjete Pekingu i Shenzhenu, muzejima i drugim lokacijama, mentore te sve edukacijske materijale za podršku studentima.

Očekivano trajanje edukacije je od 28.10. do 08.11.2019. uz predviđeni polazak u Kinu 26.10.2019. Studentima koji budu sudjelovali u programu izostanak s nastave u navedenom periodu će biti opravdan na temelju provedene edukacije.

Potencijalni kandidati, studenti FERIT-a, moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • Posjedovati hrvatsku putovnicu

  • Tijekom 2019./2020. biti student prve (uključujući studente koji će do trenutka prijave imati ostvarene uvjete za upis diplomskog studija) ili druge godine sveučilišnih diplomskih studija Računarstvo ili Elektrotehnika, smjer Komunikacije i informatika.

Prijave za program potrebno je dostaviti do 16.09.2019. u Tajništvo FERIT-a Emiliji Horvat. Uz Prijavu za program (obrazac u privitku obavijesti), u zatvorenoj koverti s naznakom „Seeds for the future“, potrebno je priložiti esej od minimalno 500 riječi na engleskom jeziku koji iscrpno opisuje interes studenta za program „Seeds for the future“.

⇦ Nazad na pregled obavijesti