Pregled svih obavijesti

Praktični primjeri podešavanja energetskih pretvarača za elektromotorne pogone

14.11.2018. | Danieli Systec d.o.o.PromovirajIspis

Više informacija na: http://stup.ferit.hr/2018/11/14/prakticni-primjeri-podesavanja-energetskih-pretvaraca-za-elektromotorne-pogone/

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 19. studenoga 2018. godine u 13:15 h u predavaonici za daljinska predavanja; 0-20 FERIT-a u Osijeku. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Predavač je Ivica Bašić, mr.sc. iz tvrtke Danieli Systec koji ima 15-godišnje iskustvo puštanja u pogon elektromotornih pogona i energetskih pretvarača.

Na predavanju će biti prikazane najčešće konfiguracije energetskih pretvarača koji se danas primjenjuju u elektromotornim pogonima, njihove karakteristike i mogućnosti. Predavanje će biti popraćeno nizom primjera iz prakse puštanja u pogon energetskih pretvarača u metalskoj industriji.

Većina glavnih elektromotornih pogona, a isto tako i značaja dio pomoćnih pogona u industriji zahtjeva više ili manje precizno upravljanje brzinom vrtnje s učestalim dinamičkim stanjima. Za napajanje i upravljanje motorima za takve pogone koriste se, naravno, uređaji energetske elektronike. Upotreba i brojnost ovih uređaja neprestano raste a njihov razvoj je sve brži. Proizvođači ovih uređaja trude se zadovoljiti zahtjeve sve veće upotrebe elektromotornih pogona za različite aplikacije, razvoj sigurnosnih standarda i propisa, razvoj standarda industrijskih komunikacija, itd. Energetski pretvarači postaju sve složeniji, sa sve većim brojem funkcija i mogućnosti s jedne strane, a pomoću specijaliziranih softvera postaju ujedno sve jednostavniji za podešavanje i upotrebu za krajnjeg korisnika.

⇦ Nazad na pregled obavijesti