Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Upisi i studiji
ObjaveUpisi na FERITPregled studijskih programaPreddiplomski sveučilišni studijiPreddiplomski stručni studijiRazlikovne obvezeDiplomski studijiDoktorski studijSveučilišni specijalistički studijiLABUS i besplatne pripreme za brucošeDokumenti za upise i studije
Studenti
ObjaveRaspored nastave i ispitaNajčešća pitanja studenataZahtjevi, potvrde i propisiStručna praksaMobilnost studenataStudentski zborE-sportKorisni linkovi za studenteDokumenti za studente
Znanost i suradnja
ObjaveKonferencije i časopisi FakultetaIstraživačke grupeMeđunarodna suradnjaProjektiSuradnja s gospodarstvomPopularizacija znanostiDokumenti za znanost i suradnju
Fakultet
ObjaveOsnovni podaciZavodi FakultetaImenik djelatnika FakultetaUprava i službe FakultetaKvalitetaProstor i virtualna šetnjaKnjižnica i izdavačka djelatnostJavna nabavaNatječaji za radna mjestaDokumenti za fakultet
EnglishPrijava

 Objave - Studenti  

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo

Datum objave: 10.03.2023. | Objavi(o)/la: Ana Šokčević
starija objava >> << novija objava

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo

Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo

 

Dubrovnik, Hrvatska, od 26. lipnja do 07. srpnja 2023. godine

 

 

Pregled

 

Akademija Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO Worldwide Academy) sa sjedištem u Ženevi, Švicarska, u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo i Sveučilištem u Dubrovniku organizira petu međunarodnu Ljetnu školu za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj u trajanju od dva tjedna, od 26. lipnja do 07. srpnja 2023. godine.

 

Ljetna škola nudi neprocjenjiv obrazovni program koji obuhvaća cijelo područje intelektualnog vlasništva (pogledajte program).

 

Za polaznike Ljetne škole raspoloživo je 30 mjesta. Odabrani polaznici bit će obaviješteni tjedan dana nakon krajnjeg roka za prijavu.

 

Cilj Ljetne škole jest pružiti mogućnost studentima viših godina studija i mladim stručnjacima da steknu više znanja o intelektualnom vlasništvu i da shvate njegovu vrijednost kao pokretača gospodarskog, socijalnog, kulturnog i tehnološkog razvitka, te da saznaju više o ulozi WIPO-a u globalnom upravljanju intelektualnim vlasništvom.

 

Tko može podnijeti prijavu za upis u ljetnu školu?

 

Prijavu za pohađanje Ljetne škole mogu podnijeti studenti viših godina diplomskih i poslijediplomskih studija svih fakulteta, te mladi stručnjaci iz svih područja.

 

 

Mjesto i datum održavanja

 

Sveučilište u Dubrovniku, Dubrovnik, Hrvatska, od 26. lipnja do 07. srpnja 2023. godine.

 

 

Jezik

 

Engleski.

 

 

Upisnina

 

Upisnina se plaća Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo nakon primitka obavijesti o prijemu u školu.

 

Za studente i mlade stručnjake iz zemalja u razvoju i zemalja u tranziciji s prebivalištem u tim zemljama upisnine su:

 

studenti: US$ 100

mladi stručnjaci: US$ 200

 

Za studente i mlade stručnjake iz razvijenih zemalja upisnine su:

 

studenti: US$ 250

mladi stručnjaci: US$ 450

 

Plaćanje: od 20. travnja do 20. svibnja 2023.

 

Obrazovanje na daljinu

 

Prije pohađanja Ljetne škole odabrani kandidati morati će uspješno položiti Opći tečaj o intelektualnom vlasništvu (DL-101) Akademije Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo koji će se za njih posebno održati putem sustava obrazovanja na daljinu (internet). Datumi za održavanja ovog tečaja bit će objavljeni nakon prethodnog odabira kandidata za Ljetnu školu.

 

 

Program

 

Program Ljetne škole sastoji se od predavanja istaknutih stručnjaka u području intelektualnog vlasništva iz WIPO-a i drugih institucija. Program uključuje i analize pojedinih slučajeva, te rasprave o odabranim temama iz područja intelektualnog vlasništva. Svima koji uspješno udovolje zahtjevima programa WIPO će dodijeliti Potvrdu o sudjelovanju.

 

 

Osiguranje i liječnički pregled

 

Svi će sudionici, tijekom svojega boravka vezanog uz pohađanje Ljetne škole, biti osigurani.

 

Od svakog će se sudionika zahtijevati da odmah po dolasku predoči potvrdu o obavljenom liječničkom pregledu.

 

 

 

 

Putovanje, smještaj i prehrana

 

Sudionici snose troškove putovanja, smještaja i prehrane tijekom sudjelovanja na Ljetnoj školi.

 

Za sudionike je napravljena pred-rezervacija soba u Studentskom domu Sveučilišta u Dubrovniku, te ukoliko žele prijaviti se mogu od 24. lipnja 6.2023. godine a odjaviti do 9. srpnja 2023. godine.

 

Cijene za traženo razdoblje su sljedeće:

Noćenje s doručkom u jednokrevetnoj sobi: 80,00 €

Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi: 104,00 € (52 po osobi)

 

U cijenu je uključeno korištenje parkinga kome je potreban.

 

 

 

Prijava

 

Zainteresirani za pohađanje Ljetne škole mogu se prijaviti isključivo putem interneta od 7. ožujka do 15. svibnja 2023. godine.

 

Za prijavu je potrebno podnijeti  kratki životopis i pismo motivacije (u kojem navodite razloge zbog kojih želite sudjelovati u radu Ljetne škole, te što očekujete od programa). Prijava na Ljetnu školu vrši se putem poveznice  na stranici WIPO-a.

Za sve dodatne informacije vezano uz registraciju molimo kontaktirajte koordinatora Ljetne škole:

summerschool.croatia@wipo.int

 

Molimo Vas da svoj kratki životopis i pismo motivacije (u kojem navodite razloge zbog kojih želite sudjelovati u radu Ljetne škole, te što očekujete od programa) pošaljete na:

 

summerschool.croatia@wipo.int

 

Za sve dodatne informacije, molimo kontaktirajte koordinatora Ljetne škole:

 

summerschool.croatia@wipo.int

 

Fotografije

Kneza Trpimira 2B, HR-31000 Osijek | Cara Hadrijana 10b, HR-31000 Osijek Tel: +385 (0) 31 224-600 | Fax: +385 (0) 31 224-605

IBAN: HR19 2390 0011 1000 16777, HPB | OIB: 95494259952 | PDV id. / VAT id.: HR95494259952 © 2021 FERIT | ferit@ferit.hr