Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora

Što su studentski poduzetnički inkubatori?

Studentski poduzetnički inkubatori (SPI) su mjesto gdje se susreću obrazovanje, istraživanje i gospodarstvo. SPI se osnivaju na visokoškolskim ustanovama te imaju značajnu ulogu u ekonomskom rastu.

U njima studenti pronalaze mentore koji im pomažu razviti i provoditi poslovne ideje, uz infrastrukturu, udružene usluge kao i eventualnu mogućnost početnog financiranja.

Zajednička karakteristika svih SPI jest to što su im stanari studentska poduzeća. U SPI djeluju profesori/mentori koji imaju poduzetničkog iskustva.

Mentorstvo od strane iskusnih profesora/poduzetnika koji pomažu u rješavanju izazova u poslovanju je ključno za održivost studentskih poduzeća.

Korištenje SPI kao metodičko – didaktičkog modela u edukaciji mladih poduzetnika potiče poslovnu aktivnost i stvaranje poduzetničkog razmišljanja kod studenata, istovremeno poboljšavajući suradnju i povezanost obrazovnih i istraživačkih institucija s poslovnim sektorom.

Mentorstvo profesora omogućava trening svim zainteresiranim studentima u osnivanju i upravljanju malim i srednjim poduzećima, te omogućava prijenos praktičnog znanja.

Kroz navedene aktivnosti, studenti se pripremaju za stvarni svijet poduzetništva.

Kome je namijenjen MSPI?

Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora namijenjena je Vama – studentima i Vašim idejama!

To je platforma gdje uz pomoć iskusnih mentora razvijate svoje ideje. I ne samo to! Ključna činjenica je to što Vi, i prije nego što završite studij, možete postati poduzetnik/ca!

MSPI je program vođen od strane HAMAG-BICRO-a i Obrazovne grupe Zrinski u koji se mogu uključiti sve visokoškolske institucije i potporne institucije u Republici Hrvatskoj s ciljem podrške razvoju poduzetništva studentske populacije.

Ostali detalji na linkovima:

http://www.mspi.hr/

http://www.mspi.hr/mreza-studentskih-poduzetnickih-inkubatora/