IAESTE Osijek

Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti

IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Techical Experience) je najveća svjetska nevladina organizacija (NGO) za međunarodnu razmjenu studenata sa 85 punopravnih članica iz cijelog svijeta i zajedničkoj suradnji s UNESCO.

Od osnivanja IAESTE LO Osijek aktivnosti organiziraju i provode (iz generacije na generaciju) sami studenti koji u radu IAESTE-a sudjeluju volonterski.

O novim aktivnostima i stručnim praksama IAESTE odbora Osijek možete saznati na web adresi:
http://www.iaeste.hr/osijek/

i na 

https://hr-hr.facebook.com/iaeste.osijek

 

U Republici Hrvatskoj IAESTE djeluje od 1952. godine, a samostalno kao nacionalna udruga IAESTE Croatia od priznanja 16.1.1992. godine. IAESTE Croatia čine četiri lokalna odbora na četiri hrvatska sveučilišta - u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. IAESTE Lokalni odbor Osijek je osnovan 1986. godine i otada sudjeluje u programu međunarodne razmjene studenata sa svim fakultetima koji obuhvaćaju prirodne, tehničke i ekonomske znanosti. 

Od početka rada 1986. godine IAESTE Lokalni odbor Osijek omogućio je stručne prakse za preko 300 studenata u 26 zemalja svijeta. 

Osim organiziranja odlazaka naših studenata na stručne prakse i organiziranja prijema stranih studenata koji obavljaju stručnu praksu na našem području, postoji i niz drugih aktivnosti kojima IAESTE Lokalni odbor Osijek podupire razvoj stručnosti naših studenata, posebice kroz organiziranje stručnih seminara, te putovanja i ekskurzija na izložbe i druge stručne manifestacije u inozemstvu.