Stručna djelatnost i suradnja s gospodarstvom

Razvojno-istraživački i stručni rad na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

 

Iako je osnovna misija Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek  kroz svoj obrazovni sustav sveučilišnih i stručnih studija stvarati  visoko stručne kadrove koji su sposobni pratiti razvoj tehnologija na područjima elektrotehnike i računarstva i primjenjivati stečena znanja u rješavanju inženjerskih problema, vrlo je važna i misija prijenosa znanja o novim tehnologijama utemeljenih na novim znanstvenim spoznajama koja se odvija kroz izravnu suradnju s gospodarstvom. Osnova za ispunjenje ove misije gradi se kroz kontinuirani znanstveno-istraživački i stručni rad djelatnika Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnolologija Osijek, unaprjeđenje njegovih laboratorija, suradnju s drugim akademskim i istraživačkim ustanovama te suradnju s industrijom i drugim gospodarskim subjektima/partnerima u domovini i inozemstvu. Sve ovo ima za cilj podizanje tehnološke razine proizvodnih sustava u regiji i povećanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda na europskom i svjetskim tržištima.


Cjeloživotno obrazovanje na FERITU-u

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek provodi se Program stručnog usavršavanja ovlaštenih inženjera elektrotehnike.

Program je verificiran od strane Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a izvodi se u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata i inženjera u graditeljstvu - razred inženjera elektrotehnike.