Novosti

2. LABUS zimska škola na FERIT-u

18.12.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

I ove školske godine Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek organizira 2. LABUS zimsku školu! U vrijeme zimskih školskih praznika vaših učenika, kao još jednu od aktivnosti usmjerenu na povezivanje srednjoškolske nastave iz STEM područja s visokoškolskom inženjerskom nastavom, organiziramo i pozivamo Vas na

2. LABUS zimsku školu

(za buduće studente inženjerskih studija)

8. - 11. siječnja  2019.

FERIT Osijek (K. Trpimira 2B)

http://labus.ferit.hr/zimska-skola#s .

Polaznicima će se interaktivnim oblikom nastave osigurati povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu. Na taj način ih želimo potaknuti na aktivno učenje usmjereno k sintezi matematičkih znanja i vještina, njihovoj vezi i primjeni u fizici u cilju dubljeg razumijevanja temeljnih fizikalnih koncepata i modela te ih motivirati i pripremiti za daljnju nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje „paket“ od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:

  1. Tko mjeri taj i griješi
  2. Ah, ti grafovi
  3. Primjena vektora u fizici i tehnici
  4. Što učimo iz krivulja

u kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela (matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Detaljniji opis sadržaja svake od ovih radionica, kao i opisi eksperimenata koji će se odrađivati u sklopu radionica mogu se pregledati na poveznici: http://labus.ferit.hr/rtzv#s .

Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno - matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja FERIT-a Osijek.

LABUS zimska škola je besplatna, a namijenjena je, prije svega, maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola (4. i 3. razredi).  „Online“ prijave za  2. LABUS zimsku školu su otvorene od 10. prosinca do 30. prosinca 2018. na poveznici: http://labus.ferit.hr/prijava.

 

 

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti