Novosti

Održan Međužupanijski stručni skup : „RAZVOJ TEMELJNIH KOMPETENCIJA UČITELJA I NASTAVNIKA FIZIKE ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE“

17.07.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

U srijedu, 20. lipnja 2018. godine održan je Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike fizike  pod nazivom „Razvoj temeljnih kompetencija učitelja i nastavnike fizike za cjeloživotno učenje“.

Međužupanijski stručni skup održan je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Podružnice Osijek i više savjetnice za fiziku dr.sc.Verica Jovanovski. Suorganizator i domaćin skupa bio je FERIT Osijek. Na cjelodnovnom skupu je bilo nazočno 109 učitelja i nastavnika fizike iz iz 5 županija Slavonije i Baranje (Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske,Osječko baranjske). navedenih županija. Nazočne sudionike pozdravio je dekan prof.dr.sc.Drago Žagar te je istaknuo važnost suradnje između FERIT-a i škola s obzirom da znatan udio učenika postaju studenti FERIT-a.

Održana su dva plenarna izlaganja: Mogu li računalne simulacije pomoći u otkrivanju novih solarnih materijala?“(A. Živković, mag., doktorand na School of Chemistry, Cardiff  University, Wales), Osvrt na natjecanja iz fizike u periodu 2014-2018“, doc.dr.sc.Ž. Skoko, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb.

 Za učitelje i nastavnike fizike, sudionike skupa,  održano je 6 radionica. Tri su održane u prostorima FERIT-a Osijek: „Računalna podrška eksperimentalnim mjerenjem u fizici“ (dr.sc. Ž. Mioković, prof. vis. škole, H. Miloloža, mag.), „Identifikacija i rad s darovitim učenicima“ (doc.dr.sc. G. Livazović), „Ogledni sat-Odbijanje i lom valova“ (I. Zakanji, prof.), a tri u prostorima Elektrotehničke i prometne škole Osijek: „Eksperimentalni rad u nastavi fizike“ (S. Švelec, prof.), „Upravljanje stresom“ (H. Matejašić, mag.), „Fizika i IKT“ (A. Graovac, mag.).

Zadovoljstvo i sve pohvale sudionika ovog skupa na kvalitetnim radionicama koje su provedene možete vidjeti na fotografijama:

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti