Novosti

Uvodna konferencija projekta: U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada

06.11.2012. | Radoslav Galić PromovirajIspis

Uvodna konferencija novog projekta Elektrotehničkog fakulteta Osijek U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada Dana 06.studenog na Elektrotehničkom fakultetu Osijek uspješno je održana uvodna konferencija projekta "U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada" Konferenciju je svečano otvorio dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek prof.dr.sc.Radoslav Galić. Detaljnije o projektnim aktivnostima, očekivanim rezultatima i ciljevima projekta iznio je voditelj projekta prof.dr.sc. Goran Martinović, dok je Ivo Koški, direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek koji je ujedno i partner projekta, sudionike konferencije upoznao s ulogom projektnog partnera u provedbi projekta.
Projekt je odobren u sklopu Programa Razvoj ljudskih potencijala, shema  bespovratnih sredstava "Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih mladih osoba". Trajanje provedbe projekta je 12 mjeseci (01.10.2012. - 30.09.2013.godine), dok mu je ukupna vrijednost 94.391,12 EUR-a. Odobrena bespovratna financijska sredstva za projekt iznose 78.051,12 EUR-a, dok ostatak u iznosu od 16.340,00 EUR-a sufinancira Elektrotehnički fakultet Osijek.
 
U projekt će biti uključen niz potpornih institucija koje će ohrabriti nezaposlene na samozapošljavanje koje predstavlja jedno od izvjesnih rješenja za nova radna mjesta. Na konferenciji su tako sudjelovali predstavnici javnih ustanova, državnih ustanova, informatičkih tvrtki,  djelatnici Poduzetničkog inkubatora BIOS i Elektrotehničkog fakulteta Osijek te predstavnici ustanova za obrazovanje odraslih. U sklopu konferencije podijeljeni su i promotivni materijali kojima se projekt i aktivnosti projekta žele predstaviti široj javnosti. 

U sklopu projekta Elektrotehnički fakultet Osijek provesti će usavršavanje za 32 inženjera predviđeno edukacijom Razvoj mobilnih aplikacija koje je u skladu s potrebama tržišta rada, a projektni partner Poduzetnički inkubator BIOS kroz stalna savjetovanja i motiviranje ciljnoj će skupini podići poduzetnički duh i potaknuti ih na samozapošljavanje. Ovim putem dugoročno se planira smanjenje visokoobrazovanih nezaposlenih osoba u regiji.

Ostale projektne aktivnosti obuhvaćat će izradu nastavnih materijala, verifikaciju edukacije, opremanje laboratorija na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, razvoj edukacijske web platforme te mogućnost poslovne inkubacije polaznika edukacije u Poduzetničkom centru BIOS.
⇦ Nazad na pregled obavijesti