Novosti

U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada

24.09.2013. | Sonja Bošnjak PromovirajIspis

Na Elektrotehničkom fakultetu Osijek dana 23. rujna 2013. godine održana je završna konferencija projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada. Projekt U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada započeo je 01. listopada 2012. godine. Projekt provodi Elektrotehnički fakultet Osijek u partnerstvu s Poduzetničkim inkubatorom BIOS. Kroz projekt visokoobrazovane osobe bez radnog iskustva ili one dugotrajno nezaposlene kao polaznici edukacije dobile su priliku da steknu znanja iz područja dizajniranja, programiranja mobilnih aplikacija i poduzetništva.

Konferenciju je svečano otvorio prof.dr.sc. Radoslav Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek, sve nazočne pozdravio je i Jean-Pierre Maričić, direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek.Doc.dr.sc.Krešimir Nenadić nazočnima je predstavio vremenski tijek projekta, aktivnosti i rezultate projekta dok su polaznici edukacije održali prezentaciju samostalno izrađenih mobilnih aplikacija. Polaznicima su  uručena uvjerenja o stručnom usavršavanju verificirana od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Deset polaznika edukacije potpisalo je ugovor s virtualnim inkubatorom BIOS. Polaznici kroz status virtualnog stanara  imaju na raspolaganju usluge kao i tvrtke koje su stanari inkubatora. Virtualni stanari dobivaju mogućnost korištenja co-working prostora, dvije konferencijske dvorane sa svom opremom, pravo na poslovno savjetovanje i prisustvovanje edukacijama koje će se održavati u BIOS-u.

 


Na konferenciji su donijeti i zaključci kroz raspravu za poboljšanjem edukacije na temelju iskustava polaznika. Članovi projektnog tima i polaznici završili su konferenciju u pozitivnoj atmosferi. Doc.dr.sc. Krešimir Nenadić upoznao je polaznike da će se od ove jeseni na Elektrotehničkom fakultetu Osijek izvoditi izborni kolegij Razvoj mobilnih aplikacija.

⇦ Nazad na pregled obavijesti