Novosti

Radionica Osnove rada s eZ Publish CMS-om

26.02.2014. | Snježana Rimac-Drlje PromovirajIspis

Predavanje o izradi i održavanju velikih web sjedišta koje je na ETFOS-u održano u prosincu 2013. u suradnji sa tvrtkom Netgen pobudilo je veliko zanimanje studenata. Zbog toga se, opet u suradnji sa tvrtkom Netgen, organizira radionica na kojoj će svi zainteresirani moći praktično naučiti osnove rada s eZ Publish CMS-om.

Sadržaj radionice:
 
- podešavanje Virtual Hosta
- instalacija eZ Publisha (eventualno download)
- kreiranje ekstenzije zajedno sa dizajnom (ili više njih)
- postavljanje u development mod
- kreiranje custom klasa i atributa
- templating
- rad sa siteaccessima -> podešavanje jezika
 
Radionica će se održati u petak, 28.02.2014. od 8 do 12 sati u laboratoriju K3-1 (kampus, ulica Cara Hadrijana). Svi zainteresirani trebaju se javiti predavaču Tomislavu Buljeviću na mail: tomislav.b@netgen.hr
 
Kratak životopis predavača:
 
Tomislav Buljević je rođen 17.06.1984. u Osijeku. Trenutno student 3. godine ETF-a u Osijeku, ujedno je i certificirani eZ Publish 4.7 web-developer sa 3 godine iskustva rada sa web-tehnologijama. Trenutno radi u Netgen d.o.o, tvrtci koja se već više od 11 godina bavi izradom web-stranica i web-rješenja za velike klijente, u osječkom uredu. Prethodno je radio za Escape d.o.o, također se bavio developmentom u eZ Publish CMS-u. Aktivno piše blog "Confessions of an apprentice" za netgenlabs.com u kojem objašnjava pojedine značajke eZ Publish CMS-a i njihovu svakodnevnu primjenu. Oženjen, nema djece. Živi i radi u Osijeku.
 
⇦ Nazad na pregled obavijesti