Novosti

CROsolar-01 predstavljen na SOELA 2017

19.06.2017. | Dražen Slišković PromovirajIspis

U subotu 10. lipnja ispred hotela Panonija u Sisku, u sklopu 5. utrke solarnih automobila SOELA 2017 (http://soela.hr/), predstavljen je automobil CROsolar-01 izrađen u okviru projekta 'Istraživanje i razvoj solarnog električnog automobila' koji je započet krajem 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Ovaj automobil je trenutno u završnoj fazi testiranja i podešavanja podvozja i pogonskog sustava te finalizaciji informacijskog sustava za vozača.

S obzirom da svojom koncepcijom i performansama izlazi iz postavljenih okvira za vozila koja se natječu na ovoj utrci, CROsolar-01 je samo promotivno provezen natjecateljskom stazom.

U okviru SOELA 2017, u petak 09. lipnja, održana je konferencija na kojoj su sudjelovali brojni stručnjaci s područja obnovljivih izvora energije i elektro-mobilnosti, među kojima su izlaganje imali profesori Ž. Hederić i Lj. Majdandžić.

Koncepcija i performanse automobila CROsolar-01 bit će predstavljene u okviru predstavljanja rezultata projekta na svečanosti povodom završetka projekta, koja će se održati 06. srpnja na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

 

U Osijeku, 13. lipnja 2017.

Voditelj projekta

Izv.prof.dr.sc. Dražen Slišković

 

 

 

Sadržaji koji su prethodili:

Predstavljanje projekta na http://www.etfos.unios.hr/projekti/novosti-i-dogadanja/2530#2530 ,

Prvo javno predstavljanje automobila na https://www.ferit.unios.hr/struka/novosti/3240#3240 .

⇦ Nazad na pregled obavijesti