Mikrotik akademija

MikroTik je globalno poznata kompanija (sa sjedištem u Latviji) koja proizvodi mrežnu opremu i softver.

Na svjetskom tržištu poznata je po svojim široko prihvaćenim brendovima: RouterOS softveru i RouterBOARD hardveru.
Inženjeri koji dobro poznaju MikroTik-ovu tehnologiju traženi su na tržištu rada diljem svijeta.

Prepoznavši ovu činjenicu, MikroTik je razvio program suradnje sa visokoškolskim institucijama kroz koji im omogućava organiziranje MikroTik akademije za studente, kao pripremu za polaganje ispita za MikroTik MTCNA certifikat (MikroTik Certified Network Associate).
U ovaj program uključen je i FERIT, čijih je desetoro djelatnika (prošavši prethodno službeni postupak obuke i certificiranja) postalo certificiranim MikroTik trenerima (MikroTik Academy Trainer). Za voditelja MikroTik akademije na FERIT-u imenovan je doc. dr. sc. Krešimir Grgić. MTCNA tečaj osposobljava polaznike za rad s MikroTik hardverom i softverom, pružajući im pri tome i temeljna znanja vezana uz mreže i mrežne tehnologije. Znanja koja polaznici stječu nisu isključivo vezana za MikroTik opremu, nego uključuju i opća znanja o mrežama i mrežnim tehnologijama, primjenjiva i u okruženju u kojem se koristi drugačiji hardver i softver. Zainteresirani studenti FERIT-a moći će besplatno proći ovu obuku na FERIT-ovoj MikroTik akademiji, te steći globalno priznati MTCNA certifikat, priznat i cijenjen od strane brojnih tvrtki. FERIT je za potrebe provođenja MikroTik akademije dobio na raspolaganje 20 MikroTik hAP lite uređaja, koji se mogu koristiti i za potrebe nastave i znanstveno-istraživačkog rada.

 

Mikrotik akademija

27.09.2016. | Ana Šokčević PromovirajIspis

U periodu od 19.09. do 23.09.2016. godine, u prostorijama FERITa održana je Mikrotik edukacija za akademsko osoblje s ciljem upoznavanja s Mikrotik opremom i osposobljavanja za držanje akademskih edukacija studentima na FERITu. Edukacija je izvedena pod mentorstvom Mikrotik certificiranog trenera Saše Jordakija i sudjelovalo je 10 polaznika, djelatnika FERITa.

Posljednji dan edukacije održano je i polaganje za prvi stupanj Mikrotik certifikata MTCNA. Na zadovoljstvo polaznika edukacije i predavača, svih 10 polaznika je uspješno završilo, pri čemu su ostvareni zavidni rezultati na polaganju testa. Nakon uspješno položenog testa, polaznici su dobili zvanje Mikrotik akademskih trenera, što je preduvijet za pokretanje Mikrotik akademije na FERITu, čime je ta institucija stekla status Mikrotik partnera. Osim toga, FERIT  će dobiti i donaciju u opremi za određeni broj radnih mjesta za studente, što će osigurati kvalitetniji radni prostor za laboratorijsku nastavu u redovnom studijskom programu ali i izvannastavne službene obuke Mikrotik programa. To će svakako biti prilika za studente FERITa da na svojoj instituciji prođu obuku i polože ispit za međunarodno priznat certifikat iz područja mrežnih tehnologija.

⇦ Nazad na pregled obavijesti