CISCO Akademija

Cisco akademija mrežnih tehnologija je program obrazovanja u području mrežnih tehnologija nastao tijekom 1997. godine, koji je pokrenula i potpomaže tvrtka Cisco Systems.

Koristi od programa su višestruke - polaznici dobivaju šansu za lakše zaposlenje, škole dobivaju priliku pružati obrazovanje iz područja pred kojim je velika budućnost, a istovremeno dobivaju ljude koji im trebaju za održavanje njihovih internih mreža, tvrtke dobivaju obrazovane i certificirane djelatnike, država dobiva podršku u nastojanjima da uvede informacijske tehnologije u škole i istovremeno manji broj nezaposlenih. Program je namijenjen učenicima srednjih škola, studentima veleučilišta i sveučilišta, te drugim osobama starijim od 16 godina zainteresiranim za mrežne tehnologije.

Sustav Cisco akademija mrežnih tehnologija organiziran je hijerarhijski. Za određeno područje postoje jedna ili više regionalnih akademija koje pokreću lokalne akademije.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet je prva ovlaštena Regionalna Cisco akademija u Hrvatskoj. CARNet kao Regionalna akademija pruža potpunu podršku lokalnim akademijama, uključujući pomoć u uspostavi učionica s potrebnom opremom i izobrazbu predavača.

Lokalna akademija osigurava računalnu učionicu s dovoljnim brojem osobnih računala i Cisco komunikacijske opreme za obuku kandidata, bira nastavnike koje obučava regionalna akademija i obrazuje krajnje korisnike prema programu CAMT.

Lokalna Cisco akademija na tada Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku (danas Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) ustrojena je 2002. godine. Od 2006. godine program CCNA je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te se upisuje u radnu knjižicu kao program osposobljavanja za obavljanje poslova ''PROJEKTANT RAČUNALNIH MREŽA''. Na Akademiji se uz program "CCNA Exploration" održava i nastava po programu "Fundamentals ofUnix".

 

Popust studentima ETFOSa -50% !

03.03.2015. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Posebno za studente Elektrotehničkog fakulteta odobravamo popust od 50% na redovnu cijenu CISCO Akademije Mrežnih Tehnologija (CAMT) od 9.990,00 kn (za studente ETFOS-a 4.995,00 kn) plativo u 4 dvomjesečna obroka, početkom svakog od 4 modula:

1. rata: 1.250,00 kn
2. rata: 1.250,00 kn
3. rata: 1.250,00 kn
4. rata: 1.245,00 kn

Studenti su dužni (uz prijavnicu) predočiti valjani, testirani index Elektrotehničkog fakulteta zajedno s JMBAG-om kako bi se utvrdio njihov status.

⇦ Nazad na pregled obavijesti