CISCO Akademija

Cisco akademija mrežnih tehnologija je program obrazovanja u području mrežnih tehnologija nastao tijekom 1997. godine, koji je pokrenula i potpomaže tvrtka Cisco Systems.

Koristi od programa su višestruke - polaznici dobivaju šansu za lakše zaposlenje, škole dobivaju priliku pružati obrazovanje iz područja pred kojim je velika budućnost, a istovremeno dobivaju ljude koji im trebaju za održavanje njihovih internih mreža, tvrtke dobivaju obrazovane i certificirane djelatnike, država dobiva podršku u nastojanjima da uvede informacijske tehnologije u škole i istovremeno manji broj nezaposlenih. Program je namijenjen učenicima srednjih škola, studentima veleučilišta i sveučilišta, te drugim osobama starijim od 16 godina zainteresiranim za mrežne tehnologije.

Sustav Cisco akademija mrežnih tehnologija organiziran je hijerarhijski. Za određeno područje postoje jedna ili više regionalnih akademija koje pokreću lokalne akademije.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet je prva ovlaštena Regionalna Cisco akademija u Hrvatskoj. CARNet kao Regionalna akademija pruža potpunu podršku lokalnim akademijama, uključujući pomoć u uspostavi učionica s potrebnom opremom i izobrazbu predavača.

Lokalna akademija osigurava računalnu učionicu s dovoljnim brojem osobnih računala i Cisco komunikacijske opreme za obuku kandidata, bira nastavnike koje obučava regionalna akademija i obrazuje krajnje korisnike prema programu CAMT.

Lokalna Cisco akademija na tada Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku (danas Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) ustrojena je 2002. godine. Od 2006. godine program CCNA je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te se upisuje u radnu knjižicu kao program osposobljavanja za obavljanje poslova ''PROJEKTANT RAČUNALNIH MREŽA''. Na Akademiji se uz program "CCNA Exploration" održava i nastava po programu "Fundamentals ofUnix".

 

Prijava u 18. generaciju CCNA Exploration

15.03.2011. | Dražen Tomić PromovirajIspis

U tijeku je prijava u 18. generaciju polaznika Cisco Akademije Mrežnih Tehnologija (CAMT) po programu CCNA Exploration

U tijeku je prikupljanje prijavnica kandidata zainteresiranih za uključivanje u CCNA nastavni program CISCO Akademije Mrežnih Tehnologija (CAMT), u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. Upis 18. skupine polaznika će se obaviti nakon prijema dovoljnog broja prijavnica, predvidivo u rujnu 2011. godine, za kada se planira i početak nastave. Nastava će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 17:00 do 20:15 sati u informatičkom kabinetu K3 - 13 (Sveučilišni kampus - Cara Hadrijana bb).

 

U 18. skupinu upisuje se 20 polaznika. Sve prijavljene obavijestiti ćemo telefonom i porukom elektronske pošte o točnom terminu početka nastave.

 

Predavači su mr.sc. Dražen Tomić (drazen.tomic@etfos.hr) i Domagoj Vuković, dipl.ing. (domagoj.vukovic@etfos.hr)

 

Dodatne informacije možete dobiti putem elektroničke pošte, osobno u uredu referade CAMT-a (soba  0-13) ili na telefon referade CAMT-a (031) 224-688.

 

Prijavnicu možete preuzeti ovdje. Molimo da ju popunite osobnim podacima i pošaljete na adresu camt@etfos.hr

 

Od 14. generacije nastava se održava po novom programu CCNA Exploration. CAMT trenutno ne planira pokretanje nastave po CCNA Discovery programu.

 

Dodatne informacije o informatičkoj edukaciji i aktualnim popustima možete dobiti na http://edukacija.etfos.hr/

⇦ Nazad na pregled obavijesti