IPA 4 - Jačanje položaja žena na tržištu rada

Uvodna konferencija projekta "Jačanje položaja žena na tržištu rada"

11.12.2013. | Jelena Vlaović PromovirajIspis

Dana 16. prosinca 2013. godine u 12:00 sati u Vijećnici (I kat) Elektrotehničkog fakulteta Osijek, Kneza Trpimira 2b održat će se uvodna konferencija u sklopu projekta "Jačanje položaja žena na tržištu rada" čiji je nositelj Elektrotehnički fakultet Osijek.
Projekt je odobren u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 192.264,87 eura od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 136.433,48 eura. Projektni partneri su Centar za poduzetništvo, Građevinski fakultet Osijek, I. gimnazija Osijek i III. gimnazija Osijek

Opći ciljevi projekta su povećanje stope zapošljavanja žena u Osječko-baranjskoj županiji, povećanje  udjela  žena u tehničkim strukama, poboljšanje njihovih kompetencija kako bi se ostvario lakši ulazak na tržište rada, te povećanje svijesti o mogućnostima samozapošljavanja. Navedeni ciljevi postići će se kroz provedbu motivacijskih predavanja i edukacije kroz koje će polaznice steći nove vještine i znanja kako bi se lakše prilagodile  potrebama tržišta rada. Ciljna skupina projekta su učenice u gimnazijama u Osijeku, studentice na Građevinskom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku, te diplomirane i magistre inženjerke (nezaposlene i  sa do sedam godina radnog iskustva). Ovim se projektom planira dugoročno smanjenje nezaposlenosti žena u Osječko-baranjskoj županiji.

Na uvodnoj će konferenciji biti dane detaljnije informacije o projektnim aktivnostima i tijeku provedbe.Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Elektrotehničkog fakulteta Osijek, Građevinskog fakulteta Osijek, Centra za poduzetništvo Osijek, I. gimnazije Osijek i III. gimnazije Osijek.
⇦ Nazad na pregled obavijesti