IPA 4 - Jačanje položaja žena na tržištu rada

Okrugli stol „Školska nastava u STEM području – (ne)motivator za tehničke studije“

11.07.2014. | Jelena Vlaović PromovirajIspis

Dana 10. srpnja 2014. godine održan je okrugli stol „Školska nastava u STEM području – (ne)motivator za tehničke studije“ s početkom u 09:00 sati u predavaonici 0-20 u prizemlju Elektrotehničkog fakulteta Osijek u ulici Kneza Trpimira 2b.

Cilj okruglog stola bio je kroz raspravu ukazati na probleme u školskoj nastavi koja obuhvaća nastavne sadržaje iz prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta,  osobito o problemima u provedbi praktičnog rada kao nastavnog oblika koji ima ključnu ulogu u razvijanju inženjerskih vještina i kompetencija učenika te predstavlja jedan od presudnih čimbenika u motivaciji srednjoškolaca za tehničke studije i inženjerska zanimanja.

Na okruglom stolu sudjelovali su osnovnoškolski, srednjoškolski nastavnici i ravnatelji gimnazija i strukovnih škola Osječko-baranjske županije, sveučilišni nastavnici Elektrotehničkog, Građevinskog fakulteta i Odjela za fiziku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, predstavnici tijela lokalne samouprave zaduženih za školstvo  te ostale interesne skupine.

⇦ Nazad na pregled obavijesti