IPA 2 - Fotonaponski sustavi kao pokretači regionalnog razvoja

Uvodni sastanak predstavnika Elektrotehničkog fakulteta Osijek i Mađarske akademije znanosti

21.03.2013. | shozicPromovirajIspis

Dana 19. ožujka 2013. godine u Pečuhu je održan Uvodni sastanak predstavnika Elektrotehničkog fakulteta Osijek i Mađarske akademije znanosti, Centra za regionalna istraživanja u sklopu projekta Fotonaponski sustavi kao pokretači regionalnog razvoja financiranog kroz IPA prekogranični program Mađarska – Hrvatska. Cilj projekta je razvoj optimalnog fotonaponskog sustava za klimatske uvjete prekograničnog područja i istraživanje utjecaja fotonaponskih sustava na elektroenergetski sustav, okoliš i ekonomiju.

Viktor Varju, voditelj projekta s mađarske strane otvorio je sastanak i pozdravio sve nazočne. Održana je prezentacija projekta i rasprava uz projektne zadatke.

Viktor Varju predstavio je istraživačke zadatke, a hrvatski partneri naveli su web stranice koje mogu biti korisne mađarskom timu za dobivanje početnih podataka za istraživanje  (www.re.jrc.ec/pvgis; www.hrote.hr; www.meteo.hr).

Stručni timovi partnera dogovorili su tijek istraživačkih aktivnosti i okvirno vrijeme održavanja sastanaka.

Dogovorene su i projektne aktivnosti vezane uz vidljivost projekta, dizajn i logo projekta, struktura web stranice, izdavanje zajedničke publikacije, te održavanje radionica i završne konferencije.

Osnovan je Zajednički profesionalni projektni odbor i imenovani su članovi u svrhu praćenja provedbe projekta.

Uvodnom sastanku nazočili su doc.dr.sc.Denis Pelin, prof.dr.sc.Damir Šljivac, Dragan Vulin i Sonja Bošnjak kao predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Osijek.Projekt sufinancira Europska unija u sklopu IPA prekograničnog
programa Mađarska - Hrvatska

⇦ Nazad na pregled obavijesti