Novosti i događanja

Marie Sklodowska-Curie akcije

07.10.2019. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Otvoren je poziv na natječaj za MSCA Inovativne mreže za osposobljavanje za 2020. godinu

Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2020. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. siječnja 2020. godine te je za natječaj izdvojeno nešto više od 530 milijuna eura.

U okviru Mreža za inovativno osposobljavanje formiraju se konzorciji sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća iz zemalja širom svijeta s ciljem osposobljavanja nove generacije istraživača. Konzorciji predlažu programe osposobljavanja na razini doktorata u akademskom sektoru i izvan njega.

Natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva. Financirani konzorciji objavljuju natječaje za stipendije/radna mjesta za mlade istraživače na EURAXESS portalu.

Više informacija, projektna dokumentacija poput Vodiča za prijavitelje dostupno je na Funding & tender opportunities portalu, odnosno ovdje.

U okvriu MSCA NCP Net4Mobility+ projekta objavljen je ITN Handbook, dokument koji sadrži savjete za pisanje projektnog prijedloga na način da je svaki kriterij projektnog prijedloga dodatno objašnjen i uključuje najčešće komentare evaluatora.

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnoj osobi za kontakt (sandra.vidovic@mobilnost.hr)

⇦ Nazad na pregled obavijesti