Novosti i događanja

Objavljen natječaj Hrvatske zaklade za znanost_Istraživački projekti

03.11.2017. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

 

Na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost objavljen je natječaj za Istraživačke projekte.

Programom „Istraživački projekti“ financiraju se temeljna istraživanja koja stvaraju novo i unapređuju postojeće znanje o određenome području i koja su usmjerena na bolje razumijevanje predmeta istraživanja, kao i primijenjena istraživanja koja se provode s jasnim tehnološkim, gospodarskim ili društvenim ciljevima.

Ukratko o natječaju IP-01-2018:

Datum raspisivanja natječaja: 2. studenog 2017.

Rok za prijavu: 10. siječnja 2018. do 13:00 (CET)

Istraživačko područje: sva znanstvena područja

Voditelj projekta: istaknuti znanstvenik s međunarodno priznatim dostignućima u znanosti i/ili tehnologiji u području u kojem prijavljuje projekt

Projekt: temeljna ili primijenjena istraživanja koja provodi prepoznatljiva istraživačka grupa

Proračun za 2018. godinu: 60.000.000,00 kuna

Trajanje financiranja projekta: 4 godine

Okvirni početak projekta: rujan 2018. godine. Projekti trebaju započeti najkasnije 3 mjeseca nakon primitka obavijesti o otvaranju pregovora o radnom i financijskom planu.

Jedan istraživač može istovremeno biti u statusu voditelja i/ili suradnika na najviše 2 istraživačka i/ili uspostavna istraživačka projekta i to kao voditelj jednog i suradnik na drugom projektu ili kao suradnik na dva projekta. Za ovaj natječaj navedeno pravilo ne odnosi se na one istraživače koji imaju status voditelja projekta i/ili suradnika na projektima koji završavaju do 02. studenoga 2018. godine. Ovaj uvjet ne isključuje posebne uvjete propisane pojedinim natječajima.

Svi ostali detalji o prijavi na natječaj te pripadna dokumentacija dostupna je na linku: http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=53.

⇦ Nazad na pregled obavijesti