Novosti i događanja

Odobren sedmi ciklus hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu provedbe Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije

31.12.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

U petak, 27. studenoga 2015. godine, u Saveznome ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Austrije u Beču održana je 7. sjednica Zajedničkog povjerenstva za znanstveno-tehničku suradnju o provedbi Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije, potpisanog 12. ožujka 2003. godine. Hrvatsko izaslanstvo vodio je prof. dr. sc. Ivan Pejić, pomoćnik ministra za znanost i tehnologiju, a austrijsko izaslanstvo vodila je  gospođa Evelyn von Bülow iz Saveznog ministarstva vanjskih i europskih poslova. U austrijskom izaslanstvu bili su i predstavnici Saveznog ministarstva znanosti, istraživanja i gospodarstva Republike Austrije. Voditelji izaslanstava potpisali su Protokol 7. sjednice Zajedničkog povjerenstva za znanstveno-tehničku suradnju o odabiru hrvatsko-austrijskih projekata. Odabrana su 23 projekta u trajanju od dvije godine i dogovoren je Radni program za 2016. i 2017. godinu.

Sufinanciranje sa svake strane iznosi najviše do 3.500 eura godišnje po projektu. Od 23 odabrana projekta deset ih je iz područja prirodnih znanosti, tri su iz područja tehničkih znanosti, jedan je iz biomedicinskog područja, šest ih je iz područja biotehničkih znanosti, a tri su iz društveno-humanističkog područja.

Dokumenti za prijavu dostupni su ovdje.

⇦ Nazad na pregled obavijesti