Novosti i događanja

Program provjere inovativnog koncepta – NAJAVA 6. kruga natječaja

08.10.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavljuje skoro otvaranje novog natječaja za zaprimanje projektnih prijedloga za Program provjere inovativnog koncepta (PoC). Program Provjere inovativnog koncepta provodit će se u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja (Second Croatia Science & Technology Project – STP II) za čiju je provedbu Vladi Republike Hrvatske odobren zajam Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD, Svjetska banka). Drugi projekt tehnologijskog razvoja započeo je 31. srpnja 2013.  i provodit će se do 30. lipnja 2017. godine.

Program PoC namijenjen je sufinanciranju prihvatljivih pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 35.000 kn do najviše 350.000 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Za bespovratna sredstva iz programa PoC prijaviti se mogu:

a) fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo,
b) mali i srednji poduzetnici sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine kao i
c) znanstvenici i istraživači zaposleni u javnim i znanstveno-istraživačkim organizacijama.

Za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 16 milijuna kn. Otvaranje natječaja planirano je 16. studenog 2015. godine, dok se ugovaranje očekuje u prvom kvartalu 2016. godine.

Više informacija o programu PoC i uvjetima prijave možete vidjeti ovdje.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava