BENEFIT - Boosting the telecommunications engineer profile to meet modern society and industry needs

 

 

Naziv projekta: Boosting the telecommunications engineer profile to meet modern society and industry needs / BENEFIT

 

Financira se iz programa ERSMUS + (KA2)

Nositelj projekta: SVEUČILIŠTE U KLAGENFURT

 

Partneri na projektu: Sveučilište Banja Luka, Sveučilište Sarajevo; Sveučilište Niš; Sveučilište Tuzli; Sveučilište u Beogradu; ERICSSON Nikola Tesla d.d .; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (FERIT); BICOM d.o.o. Zenica, CISCO d.o.o. Beograd, Klaster Ni-Cat, RT-RK d.o.o. Novi Sad; Sveučilište u Ljubljani; Sveučilište Novi Sad

 

Trajanje projekta: 15.10.2017.-14.10.2020.

Sveučilišta u regiji Zapadnog Balkana (WB) koja nude studijske programe u telekomunikacijskom inženjerstvu doživljavaju smanjen broj studenata unatoč činjenici da su telekomunikacije stup u modernom gospodarstvu. Glavni razlog je to što telekomunikacijska industrija prolazi kroz značajne promjene, a tržište rada zahtijeva novi profil za telekomunikacijskog inženjera (TE): profesionalca koji je obučen u širokom području ICT-a, koji posjeduje tehničke i tržišno orijentirane vještine i, dakle, to može doprinijeti izazovima tehno-ekonomskog društva. Kako bi studijski program postao atraktivniji i kako bi se podigao profil stručnog usavršavanja, projekt BENEFIT će raditi na tri glavna stupa:

 

A) suradnja visokih učilišta i industrije u modernizaciji studijskog programa telekomunikacijskog inženjerstva;

B) usvajanje suvremenih nastavnih metodologija i alata, nadogradnja infrastrukture i stvaranje zajedničkih sveučilišnih laboratorija;

C) provedbu obuke nastavnika i studenata.

 

Nadalje, kako bi se povećala razina suradnje, vidljivosti i održivih mogućnosti, projekt će razviti integriranu e-platformu koja će omogućiti pristup nastavnom materijalu za e-učenje, obuku / stažiranje u regiji, popis sveučilišta i tvrtki, mogućnosti zapošljavanja i događaje. tehničke prirode i dostupne javnosti.

Stoga će BENEFIT doprinijeti oblikovanju modernog profila diplomiranih studenata u telekomunikacijskom / ICT inženjerstvu, premošćujući jaz s potrebama tržišta rada, što je konkretna akcija kao odgovor na nedavno najavljene programske ciljeve zemalja Zapadnog Balkana.

 

 

 

Detaljnije informacije dostupne su na: https://www.project-benefit.eu/