Novosti i događanja

Natječaj za dodjelu stipendija zaklade „British Scholarship Trust“ za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u akademskoj godini 2021./2022.

11.01.2021. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju asistente i stručne suradnike s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2021./2022.

Stipendije se dodjeljuju za znanstveno istraživanje te nisu namijenjene za razdoblje studija, stoga ne postoji mogućnost snošenja troškova studija na britanskom sveučilištu.

Stipendije su namijenjene kandidatima koji do 1. listopada 2021. godine neće navršiti 30 godina.

Prednost imaju kandidati koji imaju prihvatno pismo od ustanove u Velikoj Britaniji (detaljnije objašnjeno u točki 5. u popisu prijavne dokumentacije koja se nalazi u tekstu natječaja niže) i kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.
Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi zaklada „British Scholarship Trust“.

Troškove putovanja stipendista na mobilnost snosi Agencija za mobilnost i programe EU-a, a troškove boravka snosi „British Scholarship Trust“.

Rok za predaju prijave na natječaj za stipendiju je 5. ožujka 2021. godine.

Detaljne informacije o stipendiji mogu se pronaći na  mrežnoj stranici zaklade "British Scholarship Trust" i stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja

⇦ Nazad na pregled obavijesti