Novosti i događanja

Poziv na ENRICH i RISE info dan, Zagreb, 15. studenog 2019.

31.10.2019. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Austrian Research Promotion Agency (Österreichische Forschungsförderungsgesellschaft - FFG) organizira promociju međunarodne i međusektorske suradnje kroz ENRICH mrežu te Marie Skłodowska – Curie RISE (Research and Innovation Staff Exchange) projekte. U okviru međusektorske suradnje, također će se prezentirati i mogućnosti u okviru Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology - EIT), na primjeru EIT Health-a.

Svi zainteresirani pozvani su na ENRICH i RISE informativne dane koji će se održati u petak, 15. studenog 2019. godine, u Hotelu Dubrovnik s početkom u 9 sati. Prijedlog programa dostupan je ovdje.

ENRICH je globalna mreža centara koja promiču internacionalizaciju i suradnju u području znanosti, tehnologije i inovacija između europskih organizacija s partnerima iz Brazila, Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

EIT pomaže poduzećima te obrazovnim i istraživačkim tijelima da zajedno rade na stvaranju poticajnog okruženja za inovacije i poduzetništvo u Europi.

Razmjena iskustva i znanja u međunarodnoj i međusektorskoj suradnji te mobilnost osoba uključenih u inovacijske i istraživačke aktivnosti posebni su fokus RISE projekata Marie Skłodowska – Cure akcija.

Ovogodišnji natječaj za razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija otvoren je do 28. travnja 2020. godine, a za njega je unutar proračuna za Marie Skłodowska - Curie akcija predviđeno 80 milijuna eura.

Cilj ovog informativnog dana je upoznavanje sa specifičnostima i mogućnostima koje ENIRCH mreže, EIT i RISE projekti nude potencijalnim korisnicima.

Informativni dan prvenstveno je namijenjen predstavnicima visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija, kao i privatnim poduzećima.
Informativni dan održati će se na engleskom i hrvatskom jeziku.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice ovdje. Prijave su otvorene do ponedjeljka 11. studenog 2019. godine.

⇦ Nazad na pregled obavijesti