Novosti i događanja

Natječaj QuantERA 2019_Poziv za područje kvantnih tehnologija

22.11.2018. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

Mreža QuantERA (ERA-NET Cofund in Quantum Technologies) objavljuje drugi poziv na podnošenje prijedloga u području kvantnih tehnologija.

odneseni prijedlozi trebali bi biti primjer suradnje i višedisciplinarnosti u naprednoj znanosti i/ili najsuvremenijem inženjerstvu, koji imaju potencijal za pokretanje ili poticanje novih smjerova razvoja kvantnih tehnologija, čime će se Europi omogućiti da ubrzo preuzme vodeću ulogu u tim perspektivnim područjima tehnologija budućnosti.

Projektni prijedlozi trebali bi obuhvaćati jedno od sljedećih područja ili više njih:

1.kvantna komunikacija

2.kvantna simulacija

3.kvantno računanje

4.kvantne informacijske znanosti

5.kvantno mjeriteljstvo

Dostupna financijska sredstva: oko 20 milijuna EUR (HRZZ sudjeluje u natječaju s 200.000 EUR).

Postupak prijave i vrednovanja: Projektne prijedloge podnose konzorciji koji se sastoje od istraživača/istraživačkih skupina iz barem tri države koje sudjeluju u Natječaju QuantERA 2019, a prijave se podnose u jednom koraku (istovremeno se podnose skraćeni prijedlog i konačni prijedlog).

Koordinator konzorcija skraćene i konačne prijedloge ispunjava na obrascima koji se nalaze u nastavku, a podnosi ih putem sustava ESS, koji će biti dostupan na mrežnim stranicama QuantERA-e u prosincu 2018. Koordinator u sustav ESS unosi opis projekta te administrativne i financijske podatke o projektu.

Prijedlozi će se vrednovati na temelju sljedećih kriterija:

1.izvrsnost

2.učinak

3.kvaliteta i učinkovitost provedbe.

Rok za podnošenje skraćenih i konačnih prijedloga je 18. veljače 2019. u 17.00 CET. 

Zemlje koje sudjeluju u natječaju: Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Latvija, Litva, Norveška, Poljska , Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Cilj je QuantERA-e širenje izvrsnosti u istraživanjima u cijelom europskom gospodarskom prostoru. Stoga se konzorciji potiču da uključe partnere iz novih zemalja članica EU-a i zemalja kandidatkinja koje sudjeluju u natječaju: Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Turske.

Za više informacija posjetite službenu objavu Natječaja 2019 na sljedećoj poveznici. Svi relevantni dokumenti nalaze se u nastavku:

Alat za pretraživanje potencijalnih partnera (Partner Search Tool): QuantERA je osigurala poseban mrežni prostor za umrežavanje partnera. Ako želite objaviti projektnu ideju, registrirajte se na sljedećoj poveznici: https://ncn.gov.pl/partners/quantera2/.

Konzorcij QuantERA organizirat će skup u cilju informiranja i umrežavanja, koji će se održati 5. prosinca 2018. u Beču tijekom događanja ICT 2018. Mjesto i vrijeme održavanja tog događanja je Austria Center Vienna (Bruno-Kreisky-Platz 1, 1220, Beč), prostorija L8 od 14:30 do 16:00. Zainteresirani znanstvenici i dionici mogu se registrirati za događanje na sljedećoj poveznici.

Upute za voditelje istraživačkih skupina iz Hrvatske u okviru projektnog konzorcija (hrvatski prijavitelji), u kojima su navedeni uvjeti koje moraju ispuniti i dokumentacija koju će morati dostaviti Hrvatskoj zakladi za znanost nakon podnošenja projektnog prijedloga od strane cijelog konzorcija nalaze se u nastavku:

Svim se partnerima u projektnim konzorcijima preporučuje da provjere nacionalne kriterije i uvjete prihvatljivosti koje propisuje organizacija iz njihove zemlje jer su u njima navedene važne informacije, kao što su informacije o ispunjavanju tablica proračuna.

Za dodatne informacije možete se obratiti sljedećim osobama:

Informacije o cjelokupnom Natječaju QuantERA 2019:

  • Jérôme Lasne (Agence Nationale de la Recherche, ANR), e-mail: jerome.lasne@anr.fr, tel. +33 (0)1 73 54 83 38

Koordinator konzorcija QuantERA, National Science Centre (NCN), Poljska

Hrvatski prijavitelji sa svojim se upitima mogu obratiti izravno Hrvatskoj zakladi za znanost

  • Kristina Kotiščak (voditeljica Odjela za međunarodne programe i fondove), e-mail: kristinak@hrzz.hr
  • Dario Lečić (Koordinator međunarodnih natječaja), e-mail: dario@hrzz.hr.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti