Novosti i događanja

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja” objavio natječaj za potporu „Stjecanje iskustva” u sklopu programa „Povezivanje znanstvenika”

23.11.2018. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ objavljuje natječaj za potporu „Stjecanje iskustva“ u sklopu programa „Povezivanje znanstvenika“, koji će biti otvoren do petka, 01. veljače 2019. godine.

Program nudi potpore mladim ili iskusnijim znanstvenicima i stručnjacima, bilo iz domovine ili dijaspore, za posjete vrsnim institucijama u inozemstvu ili za posjete Republici Hrvatskoj s ciljem unaprjeđenja znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. Program podupire pokretljivost znanstvenika i stručnjaka kako bi se stvorile nove vrijednosti za hrvatsku znanost, tehnologiju i gospodarstvo.

Cilj je potpore „Stjecanje iskustva” dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini.

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program „Povezivanje znanstvenika“, za potporu „Stjecanje iskustva“, iznose  800 000 KN. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2019. godini ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga.

Trajanje predloženih projekata može biti najmanje 31 dan a najviše 6 mjeseci, dok pojedinačna potpora može iznositi najviše 74 000 KN.

Tko se može prijaviti: Talentirani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina od datuma otvaranja natječaja.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju kao i pripadajuća natječajna dokumentacija te obrasci za prijavu mogu se pronaći na stranicama Fonda (http://www.ukf.hr/default.aspx?id=120).

Svi upiti mogu se uputiti u Tajništvo Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“ na adresu elektroničke pošte: ured@ukf.hr, telefon +385 1 23 52 685 ili na adresu: Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“, Ilica 24, 10 000 Zagreb.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti