Novosti i događanja

Poziv na natječaj za individualne freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS

13.11.2018. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

Trenutno je otvoren natječaj za prijavu freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS. Freemover mobilnosti su mobilnosti izvan CEEPUS mreža što znači da se mogu prijaviti i svi oni kandidati čija matična visoka učilišta nisu partneri sa stranim visokim učilištem na kojem žele ostvariti mobilnost te također ne moraju biti uključeni kao partner niti u jednu CEEPUS mrežu. Prijave se podnose za stipendije u ljetnom semestru tekuće akademske godine, a namijenjene su studentima, doktorandima i nastavnom osoblju svih javnih hrvatskih visokih učilišta.

Mobilnosti se mogu ostvariti na visokim učilištima u zemljama sudionicama CEEPUS-a, što su zemlje srednje i istočne Europe. Popis zemalja sudionica možete pronaći ovdje.

Stipendije za studente u okviru programa CEEPUS traju cijeli semestar, iznimno i kraće (1 do 3 mjeseca), u svrhu istraživanja za završni rad. Doktorandi se također mogu prijaviti za kraće boravke, također u svrhu istraživanja za doktorski rad. Stipendije za nastavno osoblje, u trajanju od 5 do 30 dana dodijeljuju se sa svrhom održavanja predavanja na stranim visokim učilištima (potrebno je održati minimalno 6 sati predavanja tjedno).

U slučaju dobivanja stipendije u freemover kategoriji, uvjeti stipendiranja (iznosi stipendija, što stipendije uključuju te trajanje mobilnosti) isti su kao i za prijavitelje mobilnosti unutar CEEPUS mreža. Stipendije u okviru programa CEEPUS pokrivaju životne troškove, a iznosi stipendije razlikuju se od države do države. Koliko iznose stipendije u pojedinim zemljama i što sve uključuju možete vidjeti ovdje. Odlazni stipendisti iz Republike Hrvatske  imaju pravo na povrat putnih troškova.

Detaljni postupak prijave za freemover mobilnosti opisan je ovdje.

Rok za prijavu za freemover mobilnosti: 30. studeni 2018.

Za sve pojedinosti i dodatne informacije o natječaju možete se obratiti Nacionalnom uredu za CEEPUS na adresu elektroničke pošte: ceepus@mobilnost.hr

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti